Страхотна новина. Полина Трифонова с втора победа в Токио

Нашето момиче изигра драматичен двубой

Страхотна новина. Полина Трифонова с втора победа в Токио | StandartNews.com

Страхотна новина дойде от Токио. Българката Полина Трифонова изигра драматичен двубой и осъществи обрат от 1:3 до 4:3 срещу световната номер 74 Сара де Нуте от Люксембург, с което постигна втората си победа на олимпийските игри Токио 2020.

Първият гейм се разви доста неприятно за Трифонова, която рано-рано допусна изоставане и не можа да го компенсира, съобщи sportal.bg. Де Нуте спечели 6 точки на свой сервис, а в този гейм разиграванията бяха по-дълги в сравнение със следващите два - по 6 удара спрямо по 4.

Втората част бе по-успешна за Трифонова, а се оказа и едва 7 минути. Този път началният удар на българката успяваше да ѝ осигури предимство в разиграванията и тя изгради ранен аванс.

За съжаление, следващият гейм бе кошмарен за Полина и тя отново изостана в самото начало, като в крайна сметка спечели само 4 точки. Четвъртата част отиде на сметката на представителката на Люксембург, която във втората половина започна да трупа аванс и след 9:8 успя да затвори гейма.

Изключително драматично се разви петият гейм, тъй като Де Нуте сервираше за мача, но серия от великолепни бекхенди на Трифонова ѝ заслужиха оцеляване в този критичен момент. Впоследствие обратът бе осъществен и след цели 10 минути битка Полина успя да намали изоставането си в геймовете при 2:3.

Най-дългото разиграване в двубоя бе регистрирано именно в тази пета част - 16 удара - като за съжаление Трифонова го загуби с бекхенд в мрежата, след като преди това бе демонстрирала забележителна защита. Естествено, това не се оказа решаващо за изхода на гейма.

Не по-малко оспорвана беше шестата част, в която Полина успя да се задържа в резултата до 9:9, като взе на посрещане много ценни точки, които ѝ позволиха да сервира за гейма. Тя се справи блестящо и изравни резултата на 3:3.

Решителният гейм премина под диктовката на Трифонова и тя стигна до 4 мачбола, като частта изобилстваше от дълги разигравания с над 10 удара. От третия опит, и то на посрещане, българката се справи след грешка на опонентката и осъществи бляскавия обрат в най-дългия гейм - 11 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай