Стойчо Стоев: Отношенията ми с Гонзо са много добри

Стойчо Стоев: Отношенията ми с Гонзо са много добри | StandartNews.com

Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев за пореден път опроверга спекулации, че има някакъв проблем със спортния директор на клуба Георги Иванов-Гонзо.

„Ние четем тези неща и се забавляваме. Отношенията ни с Георги Иванов са много добри, отлични и изключително професионални. Двамата имаме много добра комуникация и никакви проблеми. Никога не е имало конфликт помежду ни. Още преди да почне сезонът, знаехме, че ще ни бъде много трудно, защото изграждаме нов отбор. Подготвени сме и ни беше ясно, че ще бъдем заедно в добро и лошо", отсече наставникът преди шампионатния мач срещу Славия от 8-ия кръг на А група.

Двубоят е утре от 16,15 часа и можете да го проследите минута по минута с Gong.bg, да гледате пряко в ефира на телевизия Diema Sport 2, чрез платформата Gong Play, а също и да слушате неговото развитие на честотите на Дарик радио.

„Съставът за мача със Славия е в главата ми и съм наясно кои ще играят. Гаджев дойде твърде скоро и на две тренировки, така че едва ли ще мога да го ползвам. Де Ноойер вчера пристигна и тепърва ще видя какво е състоянието му. Живко Миланов може и да не е в най-добрата си форма, но е изключителен професионалист и тренира с отбора от 2 седмици."

„Не виждам защо трябва да има притесенение преди мача със Славия. Притеснение е силна дума. Футболистите не бива да се притесняват от това, което се е случило в първите двубои. Ако един футболист или треньор се притеснява, че е загубил един път, два пъти или пет пъти, то той ще загуби още един път, два пъти или пет пъти. По никакъв начин настоящият мач не е зависим от предишния, дори и да си загубил в него. Ние бяхме наясно, че ще ни бъде трудно и ни трябва време, за да постигнем трайни успехи."

"Ултиматуми за победи над Славия и Берое? Ултиматум е доста силна дума, не е за сериозен футбол. Ултиматуми може да има в по-малките отбори евентуално да спечелят, за да се спасят от някаква незавидна позиция в класирането. Левски се опитва във всеки мач да излезе, да се раздава и да печели. Левски не може да се бори за оцеляване, въпреки трудностите, които изпитваме. Те не значат, че Левски ще пренебрегне което и да било добро класиране. Не сме пренебрегнали като цяло настоящото първенство. Да, ще вкараме много млади юноши. Целта ни са трайниет успехи."

„Повечето от състезателите ни (по време на паузата за националните отбори – б.р.) бяха по някави национални гарнитури и бяхме останали с много малко души, 11 всъщност. Дори и така успяхме да свършим добра работа."

„Професията на треньора е съпътствана с напрежение. Един треньор няма да бъде такъв, ако не може да се справя с него. Ако не може, в един момент обвивката му ще се счупи и ще стане предвидим. Аз съм свикнал с напрежението, просто част от професията."

„Отборът преминава през процес на преструктуриране и няма как веднага да изглежда по начина, по който ни се иска на всички."

„Ние имаме нужда от опитни футболисти по принцип, тъй като имаме доста млад състав. Когато имаш опитни играчи, дават спокойствие на младите. За да се изградят те, им е нужен опит на ръка вътре на терена. От тази гледна точка съм доволен от привличането на Гаджев и Миланов."

„Българските отбори няма как да се изненадаме, казвал съм го и преди. Единствената изненада може да произтече от привличането на състезател, чийто качества са неизвестни, иначе е трудно."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай