Стойчо и Мъри. Познават ли се до болка?

Стойчо Младенов коментира предстоящия сблъсък ЦСКА - Левски

Стойчо и Мъри. Познават ли се до болка? | StandartNews.com

Между ЦСКА и Левски никога не е имало явен фаворит. Това заяви старши треньорът на армейците Стойчо Младенов преди поредното издание на Вечното дерби между „червени“ и „сини“. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е тази неделя, 26 септември, от 16:30 часа.

На въпрос относно това как ще се справи отбора в ролята на фаворит преди срещата, той отвърна: „Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит - в този двубой със сигурност не може да се каже кой ще победи – целта ни е да победим, за това ще работим през цялото игрово време“.

"Никога не може да се каже за единия или другия отбор, че са слаби. И ние, и съперникът имаме своите стойности. Не знам защо много моменти говорим за подценяване, това е професия, която всеки футболист трябва да изпълнява.

Аз работих и в страни, особено в Египет, и при последния ми престой в Казахстан, до последно не се знае кой-кого ще победи. Подценяването е една голяма грешка в съзнанието на всеки един човек“, продължи наставтникът на армейците.

„Вечното дерби е един барометър, който всеки един треньор и ръководство може да прецени до какво ниво са стигнали. Един мач, който може да даде тласък на победителя, може да навреди психологически на загубилия. Тежко се приема загубата от своите привърженици, това неминуемо се предава и на ръководството.

„Не само Станимир Стоилов, всички треньори в А група сме много добри колеги и приятели, аз не ги отделям на по-малко приятели, така трябва да бъде. Уважаваме се взаимно. Да, ние се познаваме до болка, но всеки един треньор има своите идеи и стратегия за провеждане на мача, както те знаят нашите силни страни, ние сме ги разузнали до най-малките подробности, каза Стойчо Младенов..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай