Стоев: Само Венгер и Фъргюсън са константа (ВИДЕО)

Стоев: Само Венгер и Фъргюсън са константа (ВИДЕО) | StandartNews.com

Стойчо Стоев коментира слуховете за евентуалната му смяна начело на "Левски" като заяви, че треньорът не е постоянна величина.

"Аз отдавна съм треньор и знам, че треньорът не е константа. Изключвам такива като Венгер и Фъргюсън. Треньорската професия е такава. Тази професия и доста ветровита. Когато един треньор е публична личност, е нормално да има коментари", каза спецът пред медиите на пресконференция преди мача срещу "Черно море" във Варна.

"Ръководството само определя кой да бъде треньор. Изключвам мача с "Лудогорец", навсякъде "Левски" се води фаворит. Не трябва да си особено проницателен, за да разбереш какво се случва. Аз съм си избрал тази професия. Това е наше задължение. Очакванията бяха едва ли не да разгромим "Лудогорец", което не е адекватна реакция от вас медиите. Цяла седмица не престана да се тиражира това и ме накара малко да се замисля, но ще го запазя за себе си. В България нещата са много по-различни. Една спортна среща винаги има положителни и негативни неща. Вътре в отбора нещата са съвсем спокойни. След отнемането на точките, когато стане разликата 5 точки спрямо един отбор, е нормално реалната ситуация да бъде трудно да се реализира идеята за шампионската титла. Ние продължаваме да я искаме, но в "Левски" изискването е винаги да се сме победители. В "Левски" никога не е имало спокойствие", каза той, цитиран от Гонг.

Треньорът сподели, че единствено Менголо е с разтежение от мача в Разград. "Де Ноойер в последните дни тренира нормално. Със сигурност ще има промени в стартовия състав. Определено спрямо тренировките се стремя да избера оптималния състав. Работим здраво и в Левски обстановката е спокойна", коментира още той.

Старши-треньорът на "Левски" Стойчо Стоев определи група от 19 футболисти за предстоящото в събота гостуване. Двубоят е от 13:00 часа на стадион "Тича".

Ето и цялата група:

Боян Йоргачевич, Александър Любенов, Сърджан Лукин, Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Веселин Минев, Галин Ташев, Роман Прохазка, Мики Орачев, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Мехди Бурабия, Мигел Бедоя, Франсис Нар, Радослав Цонев, Божидар Краев, Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай