Стефан Христов: Сигурни сме в успеха над ЦСКА

Стефан Христов: Сигурни сме в успеха над ЦСКА  | StandartNews.com

В Плевен е празник, "армейците" пристигат

Голмайсторът на "Спартак" (Плевен) Стефан Христов определи предстоящия сблъсък с ЦСКА за Купата на България като "мача на годината" и изрази увереност, че неговият отбор има сили да победи "армейците". Двубоят между двата тима е утре от 13,30 часа на стадион "Плевен".

"Няма никакво напрежение в отбора. Всички момчета са мотивирани и готови за мача на годината. Има настроение и ще се забавляваме. Очакваме да се получи интересен мач. Искаме да спечелим и сме сигурни в успеха", заяви таранът на плевенчани.

Христов знае как се вкарват голове на "червените". Той се разписа във вратата на ЦСКА в контрола през лятото, донасяйки победата на своя отбор с 1:0 в Тетевен.

"Ще направя всичко възможно да се разпиша отново. Ако играем така както в Тетевен, няма начин да загубим", категоричен бе Христов.

Емоцията в Плевен е много голяма заради визитата на "армейците". В мача между двата отбора през 2011 година в Плевен стадионът беше пълен, като имаше над 15 000 души. За този двубой не е по-различно. До този момент са продадени над 10 000 билета, а това е така, защото в града на Панорамата пристига най-титулуваният отбор в България.

"Наистина ще е празник за нашия град. Стадионът ще е пълен. Най-важното е феновете, които дойдат, да ни подкрепят. Те са най-голямата ни мотивация", коментира нападателят, като допълни: "Има доста голям заряд, защото пристига ЦСКА. Когато играе срещу тях, всеки футболист дава максимума от себе си."

Той коментира и ситуацията в ЦСКА: "Според мен, мястото на ЦСКА е в А група. Това е един от най-големите отбори в България. Всеки иска да са при професионалистите. Дано да се завърнат там, където им е мястото."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай