Стартира Kamenitza Фен Купа в Монтана

Стартира Kamenitza Фен Купа в Монтана | StandartNews.com

Кметът Златко Живков откри турнира и се изяви като плеймейкър в демо мач

Последният Регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015 стартира днес в Монтана. Домакин на дербитата е стадион „Огоста", а участниците са представители на областите Враца, Видин и Монтана. В съответствие със схемата на турнира, отборите са общо 32, като всеки от тях се е доказал измежду близо 120 тима по време на предварителните квалификации. Единствено Регионалният шампион ще се класира за Националните Финали във Велико Търново, където ще се бори с останалите 11 финалисти за титлата Национален шампион на България и футболното приключение зад кулисите на Камп Ноу.

Кметът на Монтана Златко Живков обяви турнира за официално открит, като на сцената го придружиха и местните спортни знаменитости Михаил Мадански, Румен Панайотов и председателят на Областния съвет на БФС Монтана Ангел Стоянов. След церемонията градоначалникът пoведе отбора на Община Монтана в демонстративен мач срещу сборен тим на местни журналисти. Общинският отбор бе подкрепен и от двамата заместник кметове Диман Георгиев и Тихомир Антонов. Кметското трио и техните съотборници доминираха и през двете полувремена и спечелиха безапелационно мача с 3:0.
Още преди да свърши демонстративната среща изненадите на стадион „Огоста" заваляха буквално от небето. Група парашутисти от националния отбор на България кацнаха грациозно точно в центъра на терена, съпроводени от бурните аплодисменти на посетителите. Скокът е част от подготовката им за европейското първенство по парашутизъм, което ще се проведе на летателен център „Ерден" в края на август. В първенството ще вземат участие точно 20 нации.

На посетителите на стадион „Огоста" със сигурност няма да им е скучно, защото до края на деня днес и в неделя предстоят още десетки сензационни дербита. Вълненията ескалираха още в първата серия от мачове, когато „Еталон 05" се изправи срещу „АФК Ботев Върбово". През първото полувреме „Еталон 05" поведоха убедително с 2:0. „Ботев" успяха да отбележат почетен гол през втората половина, но „Еталон 05" им отвърнаха с още 4 попадения и срещата завърши с резултат 6:1.

Въпреки че участващите тимове на са професионални, това трудно може да се каже за качеството на играта им. Приятелите от квартала притежават невероятни умения и хъс, а доста от тях имат зад гърба си и по няколко титли, с които да го докажат. Такива са най-добрите 4 отбора от миналата година, които и този сезон са в играта. Имената им са „Пчелна майка", „ВиК ООД Враца", „Еталон 05" и „Манастирище 2000". Те буквално разпердушиниха съперниците си по време на предварителните квалификации и сега нямат търпение да премерят сили в дербитата от регионалната надпревара. Най-внушителната изява от предварителния кръг бе дело на „Пчелна майка". Врачанският тим първо „ужили" „ББ Клуб" с 8:0, а след това и „ФК Главорез" с 9:0.

Мачовете от груповата фаза в Монтана ще продължат до късно вечерта днес. Осминафиналите и директните елиминации ще стартират в неделя, тъй като в събота стадион „Огоста" ще е домакин на друго значимо футболно събитие – ФК „Монтана" ще посрещне „Ботев" (Пловдив) в мач от А група. През това време „приятелите от квартала", както организаторите наричат участниците, ще могат да си отдъхнат и да почерпят вдъхновение от професионалното дерби.
Името на последния претендент за „Камп Ноу" ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 13:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай