Станка развя бялото знаме (ОБЗОР ОТ БАКУ)

Единствено сребърната ни медалистка Елица Янкова се прибра с усмивка от Баку

Станка развя бялото знаме (ОБЗОР ОТ БАКУ) | StandartNews.com

Даваме път на младите, зарече се Вальо Йорданов

Скоро ще сложа край на кариерата си, заяви разтърсената от емоции Станка Златева. Това стана на летище София днес сутринта, когато националите по свободна борба се прибраха от първите европейски игри в Баку. "Изводът е, че не излязох психически настроена. Не можах да се мобилизирам. Борих се, но не знаех за какво. Явно вече не съм човек за такива големи форуми. Вече свикнах да губя. Или остарях, време е да се отказвам. Не знам. Сигурно ще издържа една година, но след две-три загуби виждаш, че нещата не са, както трябва да са. Вече не мога и да се ядосвам", добави Златева на летището. "С повечето съпернички съм се борила на тренировки. Не са ми взимали точка, но на състезание не се получава. Това е жалка история. Много взех да греша вече. Дано да не прекаля и да ме намразят хората", каза още Станка, която се провали още в първата си схватка в Баку.

Шефът на федерацията по борба Вальо Йорданов заяви, че е доволен от представянето на тима като цяло. До момента единствените ни четири медала в Баку са на тепиха. "Най-важно е да се спечелят квоти за Олимпиадата", алармира Йорданов. "Може би ще наблегнем на по-млади състезатели. Дадох момичетата за пример на мъжете. Казах им: вижте лицата им, ожулени, посинени", добави Йорданов. "Чувствам се горда и щастлива. С повече тренировки и подготовка ще се справя по-добре следващият път", сподели пък сребърната ни медалистка Елица Янкова.

Бонева втора по точност на 25 метра

Антоанета Бонева постигна втори резултат на квалификацията в стрелбата на точност на 25 метра пистолет на игрите в Баку. Българката събра 293 точки и изостана единствено от Силвия Щейнер. Австрийката събра 295. Другата българка - Мария Гроздева е 19-а с 285 точки.

В събота в Баку предстои стрелбата на бързина, след което полуфинали и финали.

Стойка ги почна с лекота

Стойка Петрова преодоля почти без да се изпоти първия кръг от турнира по бокс в кат. до 51 килограма в Баку. Държавната шампионка и победителка в категорията на турнира "Странджа" надделя над французойката Васила Лхадири. Съдиите от Турция, Финландия и Филипините отсъдиха категорична победа в нейна полза - 40:36, 39:37 и 40:36. В следващия си двубой в понеделник Стойка ще боксира срещу британката Никола Адамс, която е действаща олимпийска шампионка.

Тинко Банабаков (49 кг) обаче отпадна от ирландеца Брендън Ървин.

Волейболистките падат пред 1500 души

Женският национален отбор по волейбол падна за трети път на европейските игри в Баку. Този път нашите отстъпиха с 1:3 (-23, -23, 15, -23) от Хърватия в четвърти мач от група "В". Двубоят се игра пред 1500 зрители в Кристалната зала.

Емилия Николова изигра добър мач и бе най-резултатна с 20 точки. Топреализатор в мача стана Сена Ушич с 26 т. Нашите момичета продължават да са с актив от четири точки. Те заемат четвърто място преди днешните двубои. Българките ще се изправят срещу Холандия в последния мач от предварителната фаза. "Направихме твърде много грешки, което е необичайно за нашия отбор", заяви треньорът Драган Нешич. "Много съм горда с този млад и нов тим. Другото важно за мен бе енергията, която демонстрирахме", коментира пък капитанът на Хърватия Сена Ушич.

Раева свиква УС на пожар

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева ще свика управителен съвет заради слабото представяне на националния отбор в Баку. "Ще предложа промени, касаещи подготовката", обясни Раева. Тя похвали Невяна Владинова за представянето й днес. Българката се класира 12-а в многобоя и ще играе финал на бухалки. Мария Матева пък остана 17-а. "Невяна стартира смело, уверено, артистично и концентрирано. Показа израстване, както в техническо отношение с уреда, така и по отношение на трудностите с тяло. Но Мария игра неуверено, допусна груби грешки на три от съчетанията си и успя да изиграе добре единствено съчетанието си с обръч", добави Раева.

Нашите в събота

07,00 Стрелба, 25 м. жени и 50 м. мъже пистолет, Самуил Донков, Мария Гроздева и Антоанета Бонева
07,00 и 12,00 Стрелба с лък, мъже, Явор Христов
10,30 и 16,00 Бокс, мъже, Даниел Асенов, Елиан Димитров, Симеон Чамов
14,30 Волейбол, квалификации, мъже, България - Русия

Тежка контузия мъчи

акробата Алекс Жеков. Той е с частично разкъсани връзки на глезена и заради това днес смесената ни двойка отказа участие във финала на многобоя. "Предстои нов преглед и в събота ще решим дали да участваме във финала на темпо акробатиката в неделя", обяви лекарят на нашата делегация д-р Стефан Стругаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай