Спринтьор взима кола за евротитла

Спринтьор взима кола за евротитла | StandartNews.com

Автомобил ще получи спринтьорът Денис Димитров, ако спечели титлата от Европейското първенство да юноши в Риети. Примамливата награда е обещана на таланта от неговия спонсор Илия Дамянов. Президентът на атлетическия клуб "Локомотив" (Русе), за който се състезава Димитров, вече го премира с 1000 лв. за рекорда на 100 м от 10,16 сек, който постави на 15 юни в Правец. Постижението е само с 0,03 сек по-слабо от националния рекорд при мъжете на Петър Петров и е номер 1 в Европа при юношите.

Дамянов помага на Денис от началото на годината. Спонсорът е бивш състезател на треньора на Димитров - Груди Грудев. Въпреки че се състезава за русенския "Локо", талантът живее и тренира в Пловдив. Шампионатът на Стария континент е от 18 юли в Риети, където живее и тренира водачката в европейската ранглиста при жените Ивет Лалова.

През уикенда Димитров ще подсили националния тим за Европейската отборна купа в Дъблин. В столицата на Ирландия спринтьорът ще стартира на 100 м и в щафетата на 4 х 100 м.

Ваня Стамболова има възпаление на сухожилието и разтежение на мускул на левия крак и ще почива 10 дни. Това е препоръката на лекарите след разглеждане на ядрено-магнитния резонанс, през който атлетката премина. Тя получила травмата по време на бягането на 400 м на държавното първенство в Правец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай