Събота,

Спорт Тото подкрепи БФС с 600 000 лв

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Български спортен тотализатор осигури професионалните топки, с които ще се играят официалните срещи на всички 14 отбора от предстоящото футболно първенство от Първа лига. Това стана ясно на специалното събитие, на което присъстваха министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, изпълнителният директор на БСТ – Дамян Дамянов и президентът на БФС – Борислав Михайлов, представители на отборите от Първа лига и др. Това е началото на втория тригодишен договор между БСТ и БФС на стойност 600 000 лева. Тази година родните професионални футболисти ще играят с официалната топка за квалификациите на Евро 2020. 

„Доставянето на футболните топки от страна на спортния тотализатор и от страна на ММС са един важен момент за школите, защото така даваме възможност да има феърплей с професионални топки на най-елитното ни ниво – всички отбори да могат да играят при равни условия“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на събитието. Министърът подчерта също, че БСТ е „единствената икономическа институция, която подсигурява огромни пари за българския спорт. Ежегодно са близо 30 милиона, които формират част от бюджета на министерството, които отиват за българския спорт“. От своя страна председателят на БФС Борислав Михайлов също благодари на тотализатора за помощта за българския футбол.

„Радваме се, че продължаваме партньорството между Български спортен тотализатор, Министерство на младежта и спорта и Български футболен съюз. БСТ винаги е подкрепяло спорта, като за всички 62 години от съществуването на СПОРТ ТОТО общата сума дадена за развитие на физическата активност и на федерациите у нас надхвърля 5 милиарда лева. Това е нашата мисия, заради това помагаме и на българския футбол. В този смисъл, вярвам, че осигурявайки за четвърта поредна година професионални футболни топки от най-висок клас съдействаме за по-добри условия за срещите на отборите от Първа лига“, допълни още г-н Дамян Дамянов. Той пожела успех и много голове с новите топки на всички отбори, като припомни, че през далечната 1957 г. тотото е започнало своята дейност именно със залагания във футболни срещи в игрите на Тото 1.

Около 1/3 от постъпленията в игрите на Български спортен тотализатор се заделят за развитието на спорта в България. Така всеки участник в тото игрите реално подкрепя развитието на спорта, подпомага успехите на нашите шампиони, но и също така дава принос за развитието на физическото възпитание сред децата в училищата, за построяването на спортни площадки, зали, съоръжения. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички