София Годжа го направи за четвърти път

Италианката с четвърта поредна победа на спускане, ФИС промени програмата на мъжете в Кицбюел

София Годжа го направи за четвърти път | StandartNews.com

Хегемонията на италианките в алпиййските ски продължи и днес. Олимпийската шампионка София Годжа триумфира и във второто спускане от Световната купа в Кран Монтана (Швейц). 28-годишната италианка, която триумфира и вчера, бе най-бърза с време 1:27.75 минута. Така тя записа четвърта победа за сезона и 11-а в кариерата си. Любопитен факт е, че Годжа печели четвърто поредно спускане за Световната купа след Вал Д'Изер, Санкт Антон и двете в Кран Монтана. Освен това тя донесе победа номер 100 за Италия в историята на женските алпийски ски.

Втора на 27 стотни от секундата остана швейцарката Лара Гут-Бехрами, бронзова медалистка в дисциплината от олимпийските игри в Сочи 2014. Още една италианка се качи на подиума - Елена Кутрони, която завърши с пасив от 60 стотни. 23-годишната Лаура Пировано допринесе за силния ден на "Скуадрата" с четвърто място на 82 стотни от секундата, записвайки най-доброто си класиране за Световната купа.

Олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 - Естер Ледецка (Чехия), която вчера бе втора, днес не завърши след падане. Тя беше с кръв по лицето, но успя да стигне сама до финалната зона. Лидерката за Световната купа Петра Влъхова (Словакия), която е специалистка в техничните дисциплини, направи добро състезание и финишира седма с пасив от 1.05 секунда.

Защитаващата големия Кристален глобус от миналия сезон Федерика Бриньоне (Италия) се нареди девета на 1.26 секунда, а световната шампионка Илка Щухец (Словения) остана едва 27-а на 2.46 секунди.

Лидерка в генералното класиране за Световната купа продължава да бъде Влъхова с 861 точки, пред швейцарката Мишел Гизин със 741 точки, която се класира десета днес. Трета се изкачи Годжа с 654 точки.

В подреждането за малкия Кристален глобус в спускането води Годжа с 480 точки, пред Брийзи Джонсън с 285 и Корине Сутер (Швейцария) с 270 точки. В неделя в Кран Монтана предстои супергигантски слалом за жени.

При мъжете спускането на "Щрайф" в Кицбиел не се проведе днес заради обилния снеговалеж снощи. Над 100 доброволци и военни чистиха трасето, а ФИС промени програмата. Според нея в неделя от 11,20 ще има спускане, а в понеделник от 11,40 ще е супергигантския слалом. Евроспорт ще ги излъчи и двете на живо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай