София - Европейска столица на спорта с престижна награда

БТС връчи приза на Анатоли Илиев

София - Европейска столица на спорта с престижна награда | StandartNews.com

Todor SHABANSKI

Прикачени файлове11:15 ч. (преди 7 часа)

   

до tshabanski

 

София – евростолица на спорта с престижен приз от БТС

Фондация „София – европейска столица на спорта“ бе отличена със специален приз по време на връчването на годишните награди на Български туристически съюз в препълнената зала на Ритуалния дом на ул. Кракра 2. Статуетката бе връчена на организационният секретар на фондацията Анатоли Илиев (на снимката в средата) лично от председателя на БТС проф. Алексей Стоев, който изтъкна задоволството си от партньорството със София2018 и Столична община. На церемонията присъства и изпълнителният секретар на БТС Зорница Радонова.
„Благодаря за признанието, в последните години осъществяваме мащабна програма съвместно с туристическия съюз и неговите структури, имаме много съвместни инициативи. Това лято заедно организирахме традиционното изкачване на Черни връх, където наред с туристите се събраха и много млади хора, състезатели, планински бегачи и любители, участници в активностите на София – европейска столица на спорта. Продължаваме заедно за да има все повече хора в планините, сред природата и чистия въздух,“ заяви Илиев, който е член на Управителния борд на ACES Europe.

Тържеството започна с изпълнение на хор Планинарска песен, след което първи бяха наградени за най-добър хор на годината членовете на мъжката вокална група „Вежен“ Тетевен с ръководител Евгени Стоянов. Призът за най-добра хижа отиде в х. Добрила в Централен Балкан, а за най-добро туристическо дружество бяха отличени „Трапезица 1902“ Велико Търново при големите и „Боерица“ Владая София при малките дружества.
За партньорства с БТС бяха наградени: Областна управа Смолян при държавните институции, Община Калофер при местните власти, ТВ Евроком при медиите и ПП Витоша при националните и природни паркове. Наградата за най-добър туристически обект от движението „100 национални туристически обекта“ тази година получи Национален парк музей Шипка Бузлуджа. Специални призове бяха предвидени за Планинската спасителна служба във връзка с нейната 85-годишнина и за изтъкнатия ни алпинист Николай Петков, първият и досега единствен, обходил и трите ръба на Еверест – Западен, Югоизточен и Североизточен. Церемонията завърши с дълго аплодираните изпълнения на хор „Планинарска
песен“, с пожелания за весели коледни празници, за хубава и успешна Нова
година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай