Снежен човек донесе първото място на ЦСКА

Така ЦСКА остава на върха в класирането с 41 точки от 18 мача, с две повече от втория Черно море

Снежен човек донесе първото място на ЦСКА | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на ЦСКА победи Етър с 2:0 с късни голове, след като мачът бе доигран заради вчерашното прекратяване. Хората на Нестор Ел Маестро имаха предимство за второто полувреме, но минутите минаваха бързо и в един момент се настани усещането, че гол може и да падне, съобщава gol.bg.

Етър, който бе останал още вчера с човек по-малко заради директния червен картон на Георги Александров в 13-та минута, се защитаваше добре. Развръзката дойде в заключителните минути на срещата, когато първо Джонатан Линдсет (84) успокои нещата, а Християн Петров (86) довърши “болярите”.

Така ЦСКА остава на върха в класирането с 41 точки от 18 мача, с две повече от втория Черно море. Трети е Лудогорец с 36 точки, но и два мача по-малко. Етър е на последната 16-та позиция с 8.

ЦСКА бе в различен състав при подновяването на играта, като на мястото на Емануел Шакич влезе Матиас Фаетон, който бе доста активен по лявото крило.

Първата опасност пред вратата на Етър бе само две минути след първия сигнал, когато Дюкенс Назон си намери ситуация за стрелба, но прати топката право в ръцете на Мартин Величков.

“Болярите” имаха един шанс на контраатака в 60-та минута, когато юношата на ЦСКА Мартин Тошев стреля в аут. До края играта се водеше около и в наказателното поле на гостите, които се защитаваха дружно. В 74-та минута Тобиас Хайнц проби в полето и стреля с левия си крак, но над гредата. Малко след това норвежецът опита и с пета да преодолее Величков, но вратарят на Етър внимаваше.

Величков след това спаси и изстрели на Назон и Вион. Така се стигна до 84-та минута, когато “червените” най-накрая пречупиха съперника си. Иван Турицов проби по дясното крило и центрира по превъзходен начин към наказателното поле, където Джонатан Линдсет засече на скорост топката с глава и не остави никакви шансове на Величков.

Само две минути по-късно Християн Петров довърши “болярите”. След центриране от ъглов удар капитанът на младежкият ни национален отбор засече хубаво с воле от въздуха една отбита топка и я насочи в обратния ъгъл - 2:0.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай