След 4 години: Барселона се докопа до четвъртфинал

В последните 2 издания на турнира отборът отпадаше в груповата фаза

След 4 години: Барселона се докопа до четвъртфинал | StandartNews.com

Също като преди 4 години, когато Барселона и Наполи се срещнаха за последно в евротурнирите, каталунците победиха с 3:1 у дома. Хората на Шави се класират за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път от 2020 г. насам. В последните 2 издания на турнира Барса отпадаше в груповата фаза.

Преди 4 години бе и последната победа на Барса в елиминациите в Европа – 3:1 над Наполи у дома. Тогава също както и този сезон първата среща в Неапол бе завършила 1:1. И днес Барса продължава напред с общ резултат 4:2. Головете за Барса вкараха Фермин, Кансело и Левандовски. Точен за италианците бе Рахмани.

Когато бе теглен жребия за осминафиналите сблъсъка между Барса и Наполи бе кръстен битката на Марадона, защото легендарния аржентинец е играл и в двата отбора. Преди 3 седмици под Везувий мача завърши 1:1 като Барса бе по-добрия тим, но не успя да вземе победата.

Сега нещата бяха по-трудни за каталунците, защото липсваха важни фигури като Педри, Де Йонг и Гави. Треньорът Шави заложи в титулярния тим на Ламин Ямал (16 г.), Пау Кубарси (17 г.) и Фермин Лопес (20 г.). И домакините бързо тръгнаха напред. Фермин стреля неточно по диагонала, а после отново той опита да прехвърли вратаря Мерет след отличен пас на Кубарси.

Нещата се влошиха драстично за Наполи в рамките на 121 секунди между 15-а и 17-а минута. Първо Фермин най-накрая се разписа. Хубава атака по левия фланг завърши с пас към Кансело, който от аутлинията върна на дузпата и там Фермин спокойно овладя и стреля в мрежата – 1:0.

След още 2 минути Барса вече имаше 2 гола аванс. Този път точен бе Кансело. Португалецът завърши мълниеносна контраатака на каталунците при която Рафиня удари гредата, но Кансело бе точен с добавката.

Наполи обаче не се предаде. В 30-ата минута гостите намалиха. Чудесна атака отдясно завърши с пас на Политано към връхлитащия Рахмани и защитника прецизно прати топката в ъгъла – 2:1. Рахмани е първия национал на Косово, който вкарва гол в Шампионската лига.

Наполи бе близо до това да изравни 10 минути преди паузата. Капитанът Ди Лоренцо стреля с глава, но Тер Стеген успя да избие.

След паузата Барса пропусна да дръпне отново с 2 гола. Кансело намери Рафиня, който обаче стреля право в Мерет. Последва гол на Ламин Ямал, който обаче бе отменен заради засада. Левандовски стреля с глава след корнер, Мерет изби и Ямал бе точен, но беше в нередовна позиция.

Наполи изпусна да изравни мача до 2:2, когато хубаво центриране на Оливейра бе засечено с глава от Линдстрьом, но топката мина на сантиметри покрай страничната греда.

Домакините решиха всичко с третия гол в 83-ата минута. Гюндоган пусна към Серджи Роберто зад защитата, а резервата поднесе топката на Левандовски, който просто реализира в празната врата, пише gol.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
yabbering
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи