Славия се издъни срещу поляци

Георги Йомов с тежка травма

Славия се издъни срещу поляци | StandartNews.com

Славия тръгна лошо в контролите. "Белите" записаха неприятна загуба на старта на подготовката си на турска земя с 1:2 срещу 12-ия в първенството на Полша Миедж Легница. За българите реализира Цветелин Чунчуков след малко повече от час игра. Преди това Фабиан Пиасецки и Хенри Оямаа дадоха комфортна преднина на Миедж, която им стигна да вземат попедата в проверката. 

Срещата започна монотонно. Първото попадение във вратата на Георги Петков беше доста комично. Давид Муньос, който кара проби при столичани, увисна при едно центриране и топката стигна до Фабиан Пиасецки. Полякът не успя да спре кълбото, но пък излъга Петков и топката влезе в мрежата за 1:0. Димитър Велковски нанесе хубав изстрел, който бе отразен от вратаря на поляците. Най-лошата новина обаче, не беше загубата в проверката, а контузията на Георги Йомов преди почивката. Той получи травма в бедрото, и най-вероятно става въпрос за скъсан мускул. Все още от щаба няма официална информация.

Пет минути след почивката Павел Виданов направи дузпа, а от 11-те метра финландецът Хенри Оямаа беше безпощаден и удвои преднината на тима си. В 62-та минута Виданов отново бе в центъра на събитията, като центрира отлично топката на Цветелин Чунчуков, който се намираше на изгодна позиция и с глава намали за 1:2. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай