Сколари: Да гледаме положително на нещата

Сколари: Да гледаме положително на нещата | StandartNews.com

Луиш Фелипе Сколари обяви, че няма да подава оставка след катастрофалните загуби на Бразилия на Световното първенство по футбол.

"Моят пост е в ръцете на бразилската конфедерация. Така сме се разбрали от началото. Президентът е този, който има властта да анализира случилото се, но не е моментът да говорим за това", каза Сколари.

"Направихме много добро световно първенство. Не се представихме добре в последните мачове. Този двубой беше изравнен, но голът в началото промени всичко. Не играхме лошо", каза Сколари и добави, че футболистите му трябва да бъдат оценени високо.

Самият той понесе много остри критики след загубата с 1:7 от Германия в полуфиналите. "В трите световни първенства, в които съм участвал, винаги съм достигал до полуфиналите. Нямам за какво да съжалявам в живота си. Мачът може да се промени от едно отиграване. Резултатът 1:7 е най-лошият в историята на Бразилия, това го знаем. Но трябва да гледаме положителното - през 2006 и 2010 г. не стигнахме до полуфиналите", добави селекционерът на "селесао".

В същото време Сколари заяви, че Бразилия отстъпва позизции. "През последните 18 месеца спечелихме Купата на конфедерациите и завършихме сред четирите най-добри на световното. Проблемите, през които минава Бразилия, не се дължат нито на треньорите, нито на управляващите. Бразилия вече няма толкова обещаващи футболисти."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай