Скиор носи знамето и на закриването в Сочи

Скиор носи знамето и на закриването в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Най-добре представящият се до момента български алпиец на 22-ите зимни олимпийски игри Никола Чонгаров ще е знаменосец по време на церемонията по закриването на ст. "Фишт" в неделя от 18,00 ч (бъл.вр).

 

След петото място на Александра Жекова в сноубордкроса именно Чонгаров е с най-предно класиране в индивидуалната напревара от българите (23-и на суперкомбинацията) в Сочи и заради това той ще носи трибагреника в неделя вечер. Решението е взето от ръководството на БОК. На откриването знамето носи водещата ни алпийка Мария Киркова.

 

Утре, в предпоследния ден на игрите, България ще се представи с най-много състезатели от началото на олимпиадата - 10. Пръв ще стартира Радослав Янков в квалификациите на паралелния слалом в сноуборда. Той вече е напълно възстановен от вирусната настинка, която го мъчеше в последните няколко дни. Болките бяха най-вече в гърлото при преглъщане, но след намесата на д-р Първан Първанов нещата отшумяха. Вчера Радослав направи тренировка по слаломното трасе рано сутринта, тъй като състезанието на паралелен слалом започва днес в 7.15 ч (бълг.вр.). Форматът е същият като на паралелния гигантски слалом - с два манша елиминации по време, които определят осминафиналната решетка. Преди два дни Радослав изпревари седем от своите съперници и завърши 25-и в първото си изпитание на Игрите в Сочи.
Последни трябва да са тримата ни алпийци Никола Чонгаров, Георги Георгиев и Стефан Присадов за които втория манш в слалома ще е на осветление от 18,15 ч (бълг. вр.).

 


Малка промяна предприеха днес треньорите в състава на биатлонската ни щафета. Владимир Илиев и Иван Златев си разменят местата като втори и трети пост. Така подредбата става следната: първи пост за капитана и най-опитен в състава Михаил Клечеров, втори за Иван Златев, трети за най-добрия ски-бегач Владимир Илиев и четвърти за Красимир Анев.

 

В събота в олимпийската столица пристига и президента Росен Плевнелиев. Той ще гледа на живо щафетата в биатлона при мъжете и втория манш на слалома на алпийците. В неделя държавния глава ще има среща на кафе с българската делегация в Гранд хотел "Поляна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай