Скандалът с подкупа. Министър Илиев каза какво грози виновните

Олимпийският шампион по щанги Иван Иванов и синът му бяха задържани

Скандалът с подкупа. Министър Илиев каза какво грози виновните | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обяви каква ще бъде първата крачка, която ще бъде предприета след големия корупционен скандал, разтърсил учреждението в последните дни. Както е известно, олимпийският шампион по щанги Иван Иванов и синът му бяха арестувани.

Иван Иванов-младши, експерт към министерството на младежта и спорта, беше хванат с белязани банкноти в размер на 60 000 лева при опит за получи подкуп от президента на Българската федерация по щанги Ариф Маджид. Вчера стана ясно, че баща и син Иванови са задържани за 72 часа и бяха обвинение в корупция от Софийската градска прокуратура.

„От първия ден като министър имаме пълна непоносимост към корупцията. Искаме да изграждаме прозрачност и ясни правила. Всеки трябва да си носи отговорност за действията. Няма как да толерираме човек, който се е изкушил да направи такава мръсна схема“, заяви Илиев в предаването „Арена Спорт“ по БНТ.

„Иван Иванов ще бъде уволнен дисциплинарно като експерт към министерството. Ще направим промени в структурите, за да няма повод някой да се изкуши да повтори подобен опит за корупция. Системата за контрол ще бъде променена. Няма как да допуснем парите на данъкоплатците в България да бъдат разпределяни по неморален начин“, допълни министърът на спорта.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Хайдук
преди 4 месеца

Срам и позор ! Да се спрат всички финансирания на спортните хобита !!! За моето хоби, никой не дава и стотинка а взимат от нашите данъци за други хобита, контролирани корупционни, крадливи схеми ! Затваряне на спортни училища, произвеждащи 95%тъпаци! Който е природно надарен, ще спортува и побеждава !

Откажи