Скандал в "Берое" с Жоро Младенов

Скандал в "Берое" с Жоро Младенов | StandartNews.com

Стара Загора. Ръководството на "Берое" би шута на треньора Георги Младенов. Изп. директор на клуба Васил Кифев обяви, че отборът се отказва от услугите на баскетболната легенда през следващия сезон. Наставникът не бе уведомен официално от управата, че е освободен и научи от медиите новината. Това стана причина за скандал в редиците на старозагорския тим.

"Не съм сигурен дали в перспектива ще можем да осигурим финансовия комфорт на Георги Младенов", коментира Кифев пред "България он Еър". Той заявява още, че в бъдеще в "Берое" не могат да отговорят на високия професионализъм и амбиции на треньора.

"Смятам, че това е нормалният начин да се разделим, когато аз и Васил Кифев все още живеем и работим в един град - Стара Загора. Ако някой не е доволен от работата ми, ако не съм отговорил на изискванията, не съм покрил целите преди сезона, това се казва ясно, публично и открито", възмути се Младенов.

Стана ясно също, че треньорът се труди без стотинка в джоба в последните три месеца. Според изп. директор възнагражденията на Младенов се бавят заради рекордната глоба от 5000 лева, която той си изпроси през есента и клуба трябва да погаси задължението.

"Нека не си търсят причини и вратички, за да не ми платят. Заплатите съм си ги заслужил с работата си като треньор в "Берое". Глобата е мой ангажимент, личен при това", поясни пред BBALL.BG Георги Младенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай