Швейцария държи ключа за баражите

Три победи до края пак не ни гарантират плейоф

Швейцария държи ключа за баражите | StandartNews.com

Палермо. "Ура, в играта сме!" Този вик се чува навред в нашата група. В Армения се радват, че с победата над Чехия се превръщат в скрит фаворит за баражите. Чехите потриват ръце: може да се стигне чудодеен обрат въпреки провала. Мортен Олсен също крои пъклени планове в Копенхаген. При нас нещата наглед са ясни - нямаме право на нова грешка. Трябват ни три победи, за да задържим второто място, а с него и шанс да се пробваме на бараж за Мондиал 2014 в Бразилия.

В нашата група обаче всички си правят сметката без кръчмаря. Гледаме се един друг, а не хвърляме око към останалите. А нещата са доста сложни, защото един от всичките втори тимове ще изгори. На този етап това е Норвегия. Скандинавците имат 5 точки от тези, които влизат в играта. Ние сме пред тях със 7. Нещата обаче може да се обърнат още във вторник. Тогава "викингите" приемат Швейцария. Ако сънародниците на Вилхелм Тел се провалят в Осло, става лошо за нас. Норвежците ще минат пред нас с 1 точка, защото евентуалната ни победа над Малта няма да се брои. Такъв е регламентът за групите с по 6 тима - резултатите срещу последния не се зачитат при класирането между всички втори.

После трябва да се молим норвежците да се издънят срещу Словения. Балканците обаче ще изгубят всякакви шансове, ако Швейцария се провали срещу Норвегия. Последният мач на скандинавците е с Исландия у дома.

Трябват 9 точки, сметна и Боби

"Трябват ни точки, а не похвали от италианците", отсече президентът на БФС Борислав Михайлов в Палермо. "Остават ни три мача, в които трябва да вземем 9 точки. Ядосвам се обаче най-много заради самочувствието на момчетата. Настина играха добре. Може да звучи като сензация, но надиграхме Италия насред Италия. Спокоен съм за Армения, ако се представим така. Все пак целта си остава европейското през 2016", допълни Боби.

Чехия: Билек, иди си!

"Билек е неуспешен експеримент, на който е време да се сложи точка!", тръбят медиите в Чехия след позорното 1:2 у дома от Армения. "Проблемът не е тази загуба. Всеки може да падне. Въпросът е, че Билек допуска едни и същи грешки. Избор на състав, тактика и др. Да сте видели заучено статично положение?", пита таблоидът "Блеск". Феновете също са категорични - "Билек, иди си!". Освен това те искат тотална промяна в титулярния състав. Запалянковците зачеркнаха Гибре Селасие, Михал Кадлец, Плашил, Козак и Рабушич.

Феновете ни хвалят Прандели

по сайтове и форуми. Италианецът ги спечели с жеста си преди мача. С ръкопляскане той спря освиркванията на химна ни. Всички на "Ренцо Барбери" започнаха да го копират. "Буфон вкара два гола със спасяванията си. Беше великолепен. България е силен отбор, който ми харесва", обяви самият Чезаре след мача.

В неделя той заведе под строй играчите при тъмнокожата министърка на интеграцията Сесил Куенде. "Заедно трябва да се преборим с расизма. Този отбор принадлежи наистина на цялата страна", обяви тя.

Карабинери пазят нашите

Яки мерки за сигурност са взели от италианската футболна федерация за българския национален отбор по време на лагера му в Палермо. Автобусът на "трикольорите" винаги е следван от два автомобила с карабинери при придвижването им из главния град на Сицилия. Неделната тренировка пък бе охранявана от 15 стюарди.
Кола на местната жандармерия винаги е в близост до "Гранд хотел де Палм", където е базата на нашия отбор. "Лъвовете" са в Сицилия от четвъртък сутринта, а днес по обяд отпътуват за Малта, където на 10 септември играем с домакина за световната квалификация.

Добра и лоша новина дойдоха от вчерашната тренировка в Палермо. Наравно с останалите се готви Тошко Неделев, който беше контузен с Италия. Аут от заниманието обаче беше Георги Илиев. Капитанът на "Черно море" дълго време лекуваше контузия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай