Шумахер получи възпаление на белите дробове

Няма виновни за трагедията с легендата

Шумахер получи възпаление на белите дробове | StandartNews.com

Състоянието на Михаел Шумахер се е влошило, разкри "Билд", позовавайки се на източници от лекуващите лекари.

 

7-кратният световен шампион във Формула 1 е хванал пневмония, която усложнява излизането на Шумахер от комата. "Възпалението на белите дробове е тежко заболяване, а при състоянието, в което се намира Михаел, това е доста опасно. Когато един пациент има пневмония, белите дробове поемат много по-малко кислород от необходимото. Това допълнително отслабва тялото", каза проф. Хайнц-Пьотр Мьоке, шеф на болницата в Хамбург.

 

Много е възможно Шумахер да се е разболял заради тръбата в гърлото му, която му помага да диша, докато е в кома. Когато човек не може да кашля, така не може и да изхвърля секрет. Възможно е в този случай секретът да се е натрупал, което е предизвикало пневмонията", допълни лекарят. Все още няма официално изявление от говорителката Сабине Кем или на докторите.

 


Вчера сутринта бившият съотборник на Михаел във "Ферари" Фелипе Маса разкри, че е посетил болницата в Гренобъл. "Отидох да го видя в ден, в който нямаше нито един журналист. Поседях до него дълго време, беше хубаво. Радвам се, че отидох. Изглеждаше сякаш просто спи, както спи всеки от нас. Наистина се надявам, че всичко ще се оправи, че той ще се събуди и ще се възстанови напълно", каза Маса.

 


Разследването на полицията във Франция за инцидента с Шумахер на 29 декември е към своя край. Според "Билд" няма да бъде повдигано обвинение срещу хора или компании. Изданието твърди, че разследващите вече са предали своите заключения в офиса на прокурор Патрик Кинси.

 

Така производителят на екипировката на Шумахер, производителят на неговата каска и компанията оператор на ски зоната в Мерибел ще бъдат напълно оневинени, въпреки че се твърдеше, че точно те ще го отнесат заради случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай