Ще бъде агресивни срещу "Щутгарт", обеща Мъри

Град като яйца посрещна "Ботев"

Ще бъде агресивни срещу "Щутгарт", обеща Мъри | StandartNews.com

Щутгарт. Извънредно положение завари днес "Ботев" (Пд) в Щутгарт. Утре вечер нашите излизат срещу едноименния тим в среща реванш от 3 кв. кръг на Лига Европа след 1:1 в Бургас.

От вторник следобед над града се разрази свирепя буря. За кратко дори електричеството в някои квартали бе спряно. Почти през цялото време валя градушка. Парчетата лед бяха над 5 сантиметра дълги. Освен това имаше и мощни светкавици, които наплашиха хората. За радост няма сериозно пострадали. Единствено къща в квартал Еслинген рухна след пожар, който бе предизвикан от светкавица. При падането на покрива керемиди съсипаха 5 автомобила, паркирани наблизо. Щетите са оценени на 50 000 евро.

2400 влака, които тръгват или трябваше да минат през централната гара, бяха отменени или с променен курс. От Германската синоптична служба обявиха бедствено положение. За радост, те прогнозират, че по време на утрешния мач между "Щутгарт" и "Ботев" в областта няма да има дори капка дъжд.

На тръгване от летище Пловдив треньорът Мъри Стоилов обеща агресия срещу "Щутгарт". "Ние няма какво да загубим от този мач, надявам се да имаме и малко повече радост", каза Стоилов. "Освен футболните ни качества, ще ни трябва и късмет. Трябва и шанс, трябва и опит. Очаквам много по-тежък мач, отколкото в Бургас", коментира още Стоилов.

"Канарите" до любим дворец на Казанова

Мъри Стоилов и футболистите на "Ботев" пристигнаха без проблем на летището в Щутгарт. Те веднага се качиха на автобус, който ги откара до базата им в градчето Лудвигсбург. То е на 25 км от Аспах, където днес ще се играе мача с "Щутгарт".

Определено "канарите" ще има какво да разгледат преди сблъсъка с германския тим. Лудвигсбург е създаден през 1704 г. Той е известен най-вече с двореца "Лудвигсбург Палас", който е най-големият бароков в страната. Според Казанова този дворец е бил най-магнетичният и харизматичен замък за времето си.

Прякори вбесиха Лабадия

Не съм нито Спирачката, нито Мрънкалото, отсече треньорът на "шбавите" Бруно Лабадия пред "Щутгартер нахрихтен". Той бе обвинен, че гледа доста негативно на ситуцацията в клуба и скоро може да бъде уволнен. Лабадия се наби в очи, след като скочи на президента Бернд Валер.

"Явно си мисли, че Неймар и Меси са наши играчи, като гледам целите, които поставя", обяви тогава Лабадия. Ден преди мача с "Ботев" той запя нова песен. "Аз съм този, който има най-големи изисквания към играчите! Но съм и реалист. Никога не изпадам в еуфория. Сигурен съм, че ще играем доста добре този сезон. Не го показахме в първите два мача, но вижте колко отбори от Първа Бундеслига се простиха в турнира за купата. Знаем състоянието си в момента и вземаме максимума", отсече треньорът.

Европа научи за нас

и за феновете ни, каза спортният директор Сашо Александров на летището в Пловдив. "Отиваме да се представим добре, пък каквото Господ е рекъл, това ще бъде. Смятам, че имаме сили, играем добре. С изключение на последния мач с Ловеч. Оценявам представянето добре, но дано да е по-добре. Възможно е да ги отстраним. Шансовете са равни. Късмет трябва и в живота, освен във футбола. Ако отпаднем, няма да е трагедия. Това е добър опит за нас, да видим какво е Европа. Дано да продължим", каза Александров.

Драма с Ибишевич стресна

хората в "Щутгарт" преди мача с "Ботев" (Пд). Голмайсторът от Бургас ще е под въпрос до последно, тъй като има контузия в лявото бедро. Ведад Ибишевич получи травмата по време на победата 2:0 над "Динамо" Б за Купата на Германия.

Германците пращат при Попето

защитника Кристиан Молинаро. Вероятно мачът с "Ботев" ще е последен за него с екипа на "Щутгарт". Веднага след двубоя, миналият през "Ювентус" Молинаро, ще си събере багажа и ще отпътува, за да подпише с "Кубан". Руснаците, при които рита Ивелин Попов, напират за Кристиан от седмици.

"Острието на бръснача" предрече

бляскав сезон за "Щутгарт". Така е известен вътрешният министър на провинция Баден-Вюнтенберг Райнхолд Гал. "Според мен те ще завършат доста напред в класирането, както и в останалите турнири", отсече политикът, който е известен с пристрастията си към "Борусия" (Д).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай