Щастливецът от "Бернабеу"

Терзиев (с номер 55) току-що е вкарал на "Ливърпул"

Щастливецът от "Бернабеу" | StandartNews.com

"Лудогорец" загуби с тежък резултат последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. След 0:4 от "Реал" поне един от играчите на "орлите" си тръгна с усмивка от "Сантяго Бернабеу" - талантът в центъра на разградската защита Георги Терзиев. Роденият в Сливен пред 1992 г. бранител получи специален подарък - фланелката на може би най-силният футболист в момента Кристиано Роналдо, който отново е фаворит за "Златната топка". Португалецът нацели главата на Терзиев в последния епизод от мача, а после му се извини като истински джентълмен. Дори му даде екипа си.

"Фланелката му ще си я сложа в рамка. Да имаш екип от носителя за Златната топка си е спомен. Представа си нямам какво той би направил с моята", каза щастливецът Терзиев след двубоя. Българинът се прояви и по още един начин на "Бернабеу". След сблъсък със звездата на "белия балет" Гарет Бейл уелската машина напусна терена с разбит нос.
Георги ще запомни първото участието на "Лудогорец" в турнира и с гол. Той наказа "Ливърпул" за 2:2 в София в последните секунди. Това бе и първият му гол с екипа на "орлите" и общо трети в кариерата му.

Но за да стигне до тези моменти Терзиев, доста се потруди. Като дете започва кариерата си в родния Сливен. Още на 13 години отива в Бургас благодарение на друг сливенски кадър Пламен Крумов. Не след дълго Терзиев заминава на проби в английския "Нюкасъл". После се връща в "Нафтекс", където дебютира в "Б" група през 2008 г. Тогава той е едва на 15 години.

Терзиев е зодия Овен, което може би много му помага на терена и в тренировките. Упоритостта му се забелязва от всички. Неслучайно той е следен от отбори като "Лацио" и "Сампдория". Като малък е фен на "Левски" и "Реал". Той разкрива, че някой ден би играл на "Герена".

В живота на Георги обаче има и един неприятен инцидент. През 2013 г. й блъска младо момиче с колата си на булевард в родния Сливен. Терзиев дълго време е в шок от случилото се и неведнъж заявява, че е готов да понесе последствията си. За радост ученичката се оправя, а Терзиев поема всички разноски по лечението.

Извън терена Георги слуша рап. Той е скромно момче, не обича кръчмите. Напоследък не може да се отърве от фенки. Но си остава все същото скромно момче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай