Шок за Германия, Ройс е аут

Шок за Германия, Ройс е аут | StandartNews.com

Германия изпадна в паника! Звездата на отбора Марко Ройс е аут от Мондиала. Атакуващият халф на "Борусия" Д получи контузия в левия глезен. Той има частично разкъсване на предна връзка. Това стана по време на убедителната победа на Бундестима с 6:1 над Армения на ст. "Кофейс Арена" в Майнц. Инцидентът се случи малко преди почивката. Тогава при безобидно единоборство с Артур Йедигарян Ройс падна и нарани глезена си. Докато лекарите го изнасяха на носилка, Марко се разплака. "Нямам идея как да изразя с думи това, което чувствам", каза халфът няколко часа след прегледите на лекарите. "Мечтата ми бе разбита. Освен всичко друго се чувствам ядосан. Обещавам да се върна по-силен от всякога", каза Ройс. Доктор Ханс-Вилем Мюлер разкри, че Марко ще отсъства от терените между 6 и 7 седмици.

"Това е голям удар за нас. Чувствам се много разочарован", каза селекционерът Йоаким Льов. "Марко беше в супер форма. Той изпъкваше най-много на тренировките и контролите".

Селекционерът на Германия веднага реагира и повика заместник на Ройс. Става въпрос за защитника на "Дженоа" Шкодран Мустафи. Льов лично се обадил на бранителя и го заварил в автомобилен сервиз. "Оправях си колата, когато г-н Льов ми се обади. Бях много изненадан. Знаех за контузия на Ройс, но не вярвах, че ще ме извика", обясни Мустафи.

Контузията на Ройс стресна и германските пилоти във Формула 1 Себастиян Фетел и Нико Розберг. Двамата написаха в "Туитър", че са побеснели заради лошия късмет, който е сполетял халфа. "Ще станем световни шампиони и без него", заяви уверено Фетел. "Марко ще ни липсваш", добави Розберг.

В същото време Мирослав Клозе счупи рекорда на Герд Мюлер за попадения в националния отбор на Германия. 36-годишният нападател от полски произход вкара на Армения за 6:1 и излезе еднолично начело във вечната класация на голмайсторите с 69 гола. Пред него сега стои единствено рекордът за топ реализатор на Световни първенства. Клозе е на попадение зад бразилеца Роналдо, който има 14 и със сигурност ще иска поне да изравни постижението му.
Феновете на Германия пък показаха, че са се подготвили за всичко по време на Мондиала. Въпреки че проституцията е легална в Бразилия, няколко заможни привърженика на Бундестима ще си водят собствени компаньонки, разкриха медиите в Германия. Един от тях е платил 30 000 евро на девойката, за да може тя го придружава навсякъде по време на Мондиала.

Военни сгащиха Колумбия

при пристигането на отбора в Котия, където е базата на тима за Мондиала. 10 автомобила на военната полицията в страната, както и още 3 с федерални агенти бдяха около хотела. Причината за засилените мерки за сигурност бе заплаха за атентат срещу отбора. Рейсът с колумбийските национали бе посрещнат от 7 фена. Те се опитаха да стигнат до играчите за селфита и автографи, но удариха на камък. От военната полицията спряха феновете и ги изгониха. Те ще отцепят периметър около хотела и ще продължат да пазят колумбийците. "Не ни е страх. Вероятно е фалшива тревога, но хората искат да вземат всички мерки за да сме добре", каза селекционерът на колумбийците Хосе Пекерман.

Ваксини и презервативи, препоръчват в Бразилия

Ваксинирайте се, носете презервативи и употребявайте алкохол умерено. Това посъветваха бразилските власти феновете, които ще дойдат на Мондиала. "Важно е за нас всеки гост да си прекара добре при нас. Освен това обаче трябва да се грижим за безопасността на хората. Моля ви уважавайте и законите на страната", гласи още съобщението на властите. Междувременно нов вид свирки ще използват привържениците по време на мачовете. След като вувузелите бяха забранени, вече в продажба са "дяволки". Новата свирка ще достигне звук от 98 децибела, ще бъде дълга около 12 сантиметра и ще може да се разглобява и побира в джоб. "Дяволките" са създадени от белгиеца Фабио Лавал и получават прозвището на националния отбор на страната - "Червените дяволи".

Кака лудувал с Мис Бразилия

Любимецът на бразилските фенове Рикардо Кака се е разделил с дългогодишната си приятелка Карол Селио. Според медиите в страната причината е Мис Бразилия Жаклин Оливейра. Информациите, че приятелката на Кака е разбрала за тайни срещи между него и модела в хотел в Сао Пауло. Преди няколко месеца Жаклин бе пращана и в леглото на друг любимец на местните фенове - Роналдиньо. Кака и Рони обаче няма да играят за Бразилия на Мондиала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай