Шок! Нюкасъл попиля ПСЖ

Дан Бърн и Шон Лонгстаф бяха сред голмайсторите

Шок! Нюкасъл попиля ПСЖ | StandartNews.com

Нюкасъл направи изумителен домашен дебют в групата на смъртта в Шампионската лига. Свраките изкълваха 4:1 ПСЖ у дома в първия мач в турнира на „Сейнт Джеймсис Парк“ от 20 години насам. Местните момчета Дан Бърн и Шон Лонгстаф бяха сред голмайсторите. Разписаха се още Мигел Алмирон и Фабиан Шер.  Да парижани Килиан Мбапе бе неузнаваемо слаб и нямаше удар до 80-ата минута, а единствения гол вкара Лука Ернандес.

Така Нюкасъл има 4 точки след първите два кръга и е начело в групата. ПСЖ има 3, Милан 2, а Борусия Дортмунд остана с 1.

Нюкасъл едва издрапа до 0:0 в първия мач от групата срещу Милан на „Сан Сиро“. ПСЖ пък се справи спокойно с 2:0 у дома срещу Борусия Дортмунд. За първия мач от 20 години на Сейнт Джеймсис Парк от Шампионската лига домакините бяха подготвили уникална хореография.

Мениджърът на Джордитата Еди Хау изненада всички, като пусна титуляр капитана Джамал Ласелс, който играе много рядко в последните 2 години. За ПСЖ в атака бяха Мбапе, Рамош и Дембеле.

Джордитата играха по коренно различен начин в сравнение с първата среща с Милан, пише gol.bg. Много агресия, интензитет и атаки. В 17-ата минута Мигел Алмирон откри. Грешка при изнасянето на топката от гостите позволи на Исак да нанесе мощен удар. Донарума изби, но Алмирон бързо стигна до топката и я прати в ъгъла – първи гол за Нюкасъл в Шампионската лига от 11 март 2003 г. когато Алън Шиърър вкара на „Сан Сиро“. Това беше преди 7531 дни.

До почивката приказката стана още по-хубава за Джордитата. Дан Бърн се разписа с глава и макар първоначално попадението да бе отменено за засада след преглед с ВАР гола бе зачетен.

ПСЖ не беше пускал 2 гола преди почивката в Шампионската лига от почти 4 години. А неща след паузата нещата станаха още по-кошмарни за ПСЖ. Шон Лонгстаф се откъсна зад Ернандес и с плътен удар по диагонала направи 3:0. Тук и вратаря Донарума не се намеси добре.

Последният мач от групите на Шампионската лига, в който парижани инкасираха три гола беше срещу Ливърпул през 2018 г.

Парижани все пак върнаха едно попадение чрез Лука Ернандес. Защитникът се включи в атака и след добро подаване над защитата се измъкна и с глава прати топката в ъгъла. Остана съмнение за засада при паса на 17-годишния Уорън Заире-Емери. В крайна сметка гола бе зачетен.

В 91-ата минута Нюкасъл нанесе последния удар в ковчега на ПСЖ. Още един защитник – Фабиен Шер се разписа. Той стреля от дистанция, но в момента на удара се подхлъзна. Въпреки това топката влетя в ъгъла на Донарума – 4:1.

Последният мач на Нюкасъл у дома в Шампионската лига беше преди 20 години. Но последният случай, в който ПСЖ пусна 4 гола в мач от груповата фаза на турнира бе по-отдавна – през 2001 г. срещу Депортиво Ла Коруня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай