Шефът на "Ботев" поиска титла

Браво, футболът ни отдавна върви нагоре, категоричен е Любо Пенев

Шефът на "Ботев" поиска титла | StandartNews.com

Бургас. Апетитът идва с яденето! Минути след страхотния мач на "Ботев" срещу "Щутгарт" (1:1) в Лига Европа от клуба официално обявиха курс към титлата на България. Стори го не друг, а босът на пловдивчани Цветан Василев. Банкерът уточни, че не бърза на всяка цена да вдигне шампионската купа тази година, а е готов да почака и до следващия сезон. Не само той, а и специалистите бяха впечатлени от играта на "Ботев", която, съчетана с уникалната подкрепа на трибуните, прави "канарите" страшилище поне у нас. А и никой не отписа реванша в Германия, тъй като в Бургас българите бяха по-опасни и създадоха по-чистите положения.

"Жалко, че не бихме. Според мен имахме възможността да победим отбор от ранга на "Щутгарт". Развоят бе такъв, че трябваше ние да спечелим. Бях в съблекалнята, за да поздравя футболистите и спортно-техническото ръководство - горд съм с тях. Убеден съм, че се развиваме правилно и това е пътят", сподели Цветан Василев, "Аз и Домусчиев сме като Дон Кихот за българския футбол. За пореден път показахме, че играем европейски футбол. Ако не този - в рамките на следващия сезон трябва да сме шампиони"

Собственикът на "Ботев" Цветан Василев първоначално си тръгна малко след края на двубоя. После обаче с бързи стъпки се върна и влезе в съблекалнята при Мъри и неговите подопечни.

Боби Михайлов и съпругата му Мария Петрова, потомствена "ботевистка", селекционерът Любо Пенев, певецът Орлин Горанов блестяха в ложата. Но нормално, далеч по-емоционален от тях беше Петър Стоянов, който се вля в "жълтото" море и не спря да подкрепя тима. "Велик отбор, велики фенове. Не трябваше да ги изчакваме толкова. Можехме да ги бием. Нищо има и реванш. Важното е, че "Ботев" отново е фактор, с който всеки трябва да се съобразява", допълни президентът на България. Петър Стоянов обеща да присъства и на следващ евромач на "жълто-черните", ако те сторят чудото и отстранят немците.

Похвали не спести и иначе пестеливият на думи Любо Пенев. "Ботев" има големи шансове да продължи напред, защото се представи на ниво. Пожелавам успех на треньора и на всички футболисти в Германия", коментира селекционерът на националите ни. "Лудогорец" също направи добър мач срещу "Партизан" (2:1 и към момента двата наши представителя имат добри шансове да продължат напред. Българският футбол от доста време дърпа нагоре, въпросът е кога го забелязваме. Клубните отбори и националният отбор вървят нагоре. Това се дължи на много работа", отсече Любо Пенев.

Несправедлив резултат, ядосва се Мъри Стоилов

Положенията бяха 3:1 за нас, ядосваше се треньорът на "Ботев" Мъри Стоилов. "Ако трябва да съм честен, не съм доволен, смятам, че резултатът е несправедлив. "Щутгарт" владееше повече, в средата се бяхме групирали добре, но опитът си каза думата", започна Мъри, "При всички положения няма да се предадем. Отиваме да играем футбол на реванша, да чакаме нашите моменти и да повишим футболното си самочувствие", каза Стоилов.
Колегата му Бруно Лабадия пък се засмя искрено на въпрос как ще коментира твърдението на "Кикер", че "Ботев" е българският "Барса". "Направихме много добри 25 минути, в които успяхме да създадем много напрежение в противниковия отбор", коментира Лабадия, "Направихме много силен мач, и то като гости. Това ни дава отлични шансове".

България не е само София

откри Боби Михайлов, който посети отново европейски мач на провинциален тим. От началото на лятото той гледа веднъж "Берое", по два пъти "Лудогорец" и "Ботев". От години бившият вратар не ходи на мачовете на столичните грандове, включително на любимия му "Левски".
"Доволен съм от мача, от играта и от резултата. "Ботев" имаха повече положения, но нищо не е приключило. Футболът се прави от клубовете. Те избират треньорите си. Вчера и "Лудогорец" се представи добре. Българският футбол си е български футбол, не е само в София", каза шефът на БФС след шоуто в Бургас. После коментира хаоса в "Б" група. "Ситуацията е по-сложна, там няма тв права, билетите са по-евтини. Като цяло там правим някои компромиси", допълни Михайлов.

Йордан Христов, "Ботев"

Няма чак толкова натрупана умора. Играя мачовете на един дъх. Мисля, че няма да има проблем да се представим на ниво и в Ловеч. Превърнахме клубния автобус в наш втори дом. Отиваме там, за да ги отстраним.

С тези фенове летиш

Бобан Грънчаров, "Ботев"

Реално можехме да водим преди реванша с 3:1 или дори 3:0. Вместо да униваме - сега ще опитаме да отидем в Щутгарт и да си вкараме положенията. Защото там те ще нападат и ние ще имаме шансове. Феновете са нещо неописуемо. Пред тях да играеш е като да летиш. Мислех, че в Кипър съм видял най-дивите ултраси, но тези на "Ботев" ги бият по всички параграфи. Гоним и титлата в "А" група.

Немците дадоха 400 билета

400 билета за "жълто-черните" привърженици за втория мач между двата отбора в Германия. Те са на цена от 10 евро и ще се продават във фен магазина в събота, понеделник и вторник. В случай че останат незакупени билети, те ще бъдат пуснати на касите на стадион "Комтех Арена" в Зонненхоф-Гроссашпах. Реваншът е от 21,20 ч на 8 август в малкото градче, тъй като на клубния стадион има концерт на Роби Уилямс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай