Шампионка от „Ролан Гарос” ни хвали за Турнира на шампионките

Шампионка от „Ролан Гарос” ни хвали за Турнира на шампионките | StandartNews.com

София. Българска федерация тенис е направила от Турнира на шампионките в София прекрасно състезание. Това обяви в интервю за официалния сайт на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София румънската легенда в тениса Виржиния Ружици, която през 1978-а г печели титлата от „Ролан Гарос". В момента тя е в столицата ни като част от екипа на Симона Халеп. Ружици си спомни с усмивка как е играла в София по време на Универсиадата през 1977-а г. Румънката похвали сериозно организацията и провеждането на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София.

„Прекрасно състезание. Наистина съм впечатлена. Залата е изключителна, атмосферата е страхотна, личи си че публиката тук има познания и обича тениса. Приятно съм изненадана от голямата подкрепа, която получава Симона от трибуните. Организацията е фантастична и целият ни тим се чувства страхотно тук в София, заяви Ружици. Според нея фаворитки за титлата в София освен сънародничката й Халеп са още Саманта Стосър и Ана Иванович. Ружици коментира и развитието на световния тенис от 1978-а насам.

„В женския тенис се залага безкрайно много на физиката. Всички се стремят да взимат топката по-рано, да удрят по-силно, развитието на технологията на ракетите също помага, по мое време играех с дървена... Тенисистите са по-завършени в техническо отношение, но сякаш и на мъжете, и на жените им липсва фантазия. Изключения правят само Роджър Федерер и Григор Димитров. При жените след отказването на Жустин Енен няма състезателка, която да излиза толкова често на мрежата. Иска ми се треньорите да фокусират повече усилия в тази част от играта. Симона опитва да я развие, волетата й са добри, сечените удари също, с времето се превръща във все по-агресивна тенисистка", допълни румънската легенда в тениса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай