Шамари за Неймар! $3.5 милиона глоба

Бразилската звезда си плати солено

Шамари за Неймар! $3.5 милиона глоба | StandartNews.com

Бразилската звезда Неймар си плаща солено за строежа на огромното имение на югоизточния бряг на страната. Неймар ще трябва да плати глоба в размер на $3.5 милиона в родината си. Футболистът на Пари Сен Жермен, чието бъдеще обаче все по-малко изглежда свързано с френските шампиони, е бил признат за виновен за замърсяване на околната среда по време на градежа на палата.

ВИЖ ОЩЕ: Меси с исторически удар! Пенсията на века

Футболистът е нарушил редица наредби и закони, включително такива, свързани с употребата на сладка вода, преместването на пясък и камъни и генерално замърсяване.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат с Мбапе! Сделката на годината

Имението на Ней се намира в град Мангаратиба, щата Рио де Жанейро. Строителите, работещи за звездата, са направили нарушенията при изграждането на изкуствено езеро на територията на имота.

Все още няма яснота къде ще играе бразилската звезда, но шефовете на ПСЖ са твърдо убедени в желанието си да се разделят с него. Неймар вече е на 31 години и в последно време определено не е на нивото, на което би трябвало да бъде, предвид огромните си претенции.

Появи се информация, че от Барселона искат да си го върнат, след като през 2017-а го продадоха на парижани за 222 милиона евро. Подобна сделка обаче би била проблемна за каталунците, защото кариоката надали ще се съгласи да намали много финансовите си искания. А финансите и спазването на правилата на ФИФА са основен проблем за испанския гранд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай