Меси с исторически удар! Пенсията на века

Няма да повярвате за какви пари става въпрос

Меси с исторически удар! Пенсията на века | StandartNews.com

Исторически удар направи звездата Лионел Меси. Оказа се, че Барселона продължава да му плаща, въпреки че от две години Лионел не е футболист на клуба. Нещо повече - парите ще си вървят към сметките на аржентинеца до лятото на 2025-а, което ще е точно четири години, след като Лео изигра последния си мач за Барса.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат с Мбапе! Сделката на годината

Става въпрос за колосални суми - над 80 милиона евро, което определено прави този доход на Меси "пенсията на века".

Удивително, но факт - президентът на каталунците Жоао Лапорта го призна в интервю за "Ла Вангуардиа", като още веднъж подчерта, че това е поредният катастрофален договор на старото ръководство на клуба.

"Дължим пари на Меси - казва Лапорта в интервюто. - Това е факт и не го крия. Това са суми по разсроченото плащане на заплати и договор за рекламни и имиджови права, който е подписан от старото ръководство месеци, преди Лео да си тръгне от Барселона. Ако не е било разсрочено плащането, той изобщо нямаше да може да бъде картотекиран и в последния му сезон тук. Но пак - контрактът е катастрофален за клуба.

Тези плащания ще вървят до 2025-а, защото не успяхме да стигнем до ново споразумение с хората от екипа на Меси.

През януари говорих с бащата на Лео, но не само по този въпрос, а и за завръщането му в Барселона. Но цялото напрежение в Париж в последните месеци, както и емоционалното изразходване около спечеления Мондиал с Аржентина, го накараха да потърси следващ ход с по-малко напрежение. И аз го разбирам напълно."

Лапорта не назова конкретни суми, но според изданието става дума за серия плащания за общо 40 милиона евро в двете години оттук до края на срока на контракта.

Толкова вече са платени за изминалите две години, в които Меси носеше екипа на ПСЖ, а не на Барса.

А президентът е сигурен, че завръщане на легендата все пак ще има, но то ще стане точно през лятото на 2025-а.

"Надявам се той да има две прекрасни години в Маями, а после - навръх 125-ата годишнина на Барселона, ние го чакаме за изпращането, което той заслужава - казва Лапорта. -  Не знаем още как ще се случи, но е идеален момент да се върне.

През лятото на 2025-а ние ще играем на новия стадион "Камп Ноу" (реконструкцията започва) и няма по-добър вариант от това да го направим с Лео."

Според "Мундо Депортиво", евентуално завръщане на Меси може да има само за бенефисен мач, а не с договор за сезон или два.

Изданието твърди, че Лео ще вземе около 120 милиона долара за двете години в Маями, но вече е постигнал договорка с Дейвид Бекъм и шефове на Мейджър лигата, да остане зад Океана като лице на първенството.

И на Мондиал 2026, който ще е в САЩ, Канада и Мексико.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай