Серхио Рамос се оплете в лъжи

Капитанът на Реал може да изгори за четвъртфинала

Серхио Рамос се оплете в лъжи | StandartNews.com

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос може да изгори за два мача заради голямата си уста. Той си призна, че си е изкарал нарочно жълт картон в мача с Аякс снощи от Шампионската лига, което по правилата на УЕФА трябва да му доведе два мача наказание заради умишлеността в действието. По принцип бранителят трябва да бъде наказан за една среща заради натрупани жълти картони. Но ако си е изкарал умишлено предупреждение, за да не е на линия за определен мач, санкцията автоматично се увеличава с още един двубой. А Рамос първоначално си призна, че това е така, само за да промени становището си няколко часа по-късно, осъзнал каква глупост е направил. 

Той си изкара картона само няколко секунди, след като тимът му направи резултата 2:1 в Амстердам и пое огромна крачка към елиминирането на коравите холандци. Веднага след мача Рамос обяви, че нарочно е направил това. "Когато видях резултата, ще ви излъжа, ако кажа, че не предизвиках картона си. Това беше нещо, което беше в ума ми да свърша при определен резултат. С което обаче не искам да подценявам съперника и да казвам, че мачът е приключил. Но във футбола понякога трябва да взимаш тежки решения и аз направих моето", заяви Рамос веднага след мача. 

Но осъзнавайки глупостта си и факта, че ще пропусне и евентуален първи четвъртфинал в Шампионската лига и се опита да замаже положението със статус в социалните мрежи. Въпросът е обаче кое становище ще се вземе предвид от УЕФА. "В един такъв тежък и пулсиращ мач, човек понякога прави глупави решения. Като това, да си изкарам жълт картон, който ще ме остави сред множеството фенове по трибуните за реванша. Боли ме, че няма да мога да помогна на съотборниците си в реванша. Искам да кажа, че не съм го изкарал нарочно, както беше срещу Рома преди", написа Рамос в Туитър, но след като вече оплеска нещата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай