Серина Уилямс на седмото небе, най-прекрасната новина

Тя се оттегли от тениса миналата година

Серина Уилямс на седмото небе, най-прекрасната новина | StandartNews.com

Серина Уилямс е родила втората си дъщеря, съобщи съпругът ѝ във вторник, като добави, че двете са "щастливи и здрави", след като трудното раждане на първото дете на тенис звездата я накара да се бори за живота си, предаде АФП.

"Благодарен съм да съобщя, че домът ни е изпълнен с любов: щастливо и здраво новородено момиченце и щастлива и здрава майка", написа съпругът ѝ, основателят на Reddit Алексис Оханян, в Instagram заедно със своя снимка с лъчезарната Уилямс, прегърнала и двете си дъщери.

Обръщайки се към 41-годишната си съпруга, той ѝ каза, че тя "ми е направила още един несравним подарък - ти си ГМОАТ", нов майчин обрат на спортното отличие Greatest Of All Time (най-велик за всички времена).

През 2017 г. Уилямс, една от най-великите тенисистки в историята, спечели Откритото първенство на Австралия - една от многото си титли от Големия шлем - докато беше бременна с първото дете на двойката, Алексис Олимпия Оханян младши.

Но месеци по-късно тя едва не умира, след като развива кръвен съсирек в белия си дроб, след като ражда Олимпия чрез спешно цезарово сечение.

След белодробната емболия тя прекара шест седмици прикована към леглото, но се пребори и само пет месеца по-късно се завърна към състезанията на двойки за Fed Cup заедно със сестра си Венера.

Уилямс се оттегли от тениса миналата година, след като се превърна в суперзвезда за едно поколение.

"Готова съм да бъда майка и да опозная една различна версия на себе си", каза тя след последния си мач миналата година, припомня БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай