Сензация: Вавринка изхвърли Джокович от Australian Open

Сензация: Вавринка изхвърли Джокович от Australian Open  | StandartNews.com

Мелбърн. Станислас Вавринка изхвърли Новак Джокович от Australian Open, след като го победи драматично с 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7.

Така, шампионът от последните три години отпада на четвъртфиналите на тазгодишното издание на турнира, а Вавринка ще се изправи срещу Томас Бердих в битка за място на финалите. 

Новак бе в серия от 25 поредни победи в Мелбърн, а освен това не познаваше вкуса на загубата от миналия август насам, печелейки последните си 28 мача на АТР тура. На още две впечатляваща серии на сърбина бе сложен край - на тази от 14 поредни полуфинала на турнири от шлема и на 14 поредни победи срещу Вавринка, информира още tenniskafe.com.

Това беше своеобразно отмъщение на Вавринка, който игра отново с Джокович и на четвъртфинала миналата година, но тогава, въпреки че играха пак пет сета, не успя да пребори сърбина.

Днес мачът между Ноле и Вавринка продължи близо четири часа, но бе прекъснат при 5-5 в петия сет заради дъжд. Скоро след това обаче двубоят беше подновен. В последния гейм на петия сет Ноле направи непростима грешка, с което подари мача на Вавринка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай