Сашо Йовков с награда за цялостен принос в спортната журналистика

Министър Кралев присъства на церемонията посветена на "Люби и Мичмана"

Сашо Йовков с награда за цялостен принос в спортната журналистика | StandartNews.com

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана“. Приз за работата си през 2020 г. от министър Кралев получи главният редактор на агенция „Спортал“ Владимир Стоянов. Той посвети наградата си на големия български спортен фотограф и негов колега Иван Йочев, който ни напусна преди няколко дни. Останалите номинирани в тази категория бяха Георги Банов („24 часа“) и Владислава Лазарова (bTV).

Наградата за цялостен принос в развитието на спортната журналистика получи дългогодишният спортен коментатор и журналист на Българската национална телевизия Сашо Йовков. Приза му връчи председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

„Преживяхме една много особена и тежка година. Журналистическата професия и вашия труд също бяха поставени пред огромното изпитание да отразявате живота на най-добрите, най-успелите български спортисти в пандемията. Искам да ви благодаря, че играхте основна роля през тази година за запазване духа на нацията. По време на най-тежките моменти на пандемията българските спортисти показаха, че са личности, които могат да водят нацията. Вие намерихте добрите примери и ги показахте. Благодарение на вашата работа успяхме да запазим вярата в това, че ще се справим с пандемията. Вие успяхте да предадете този дух, който българските спортисти имат“, заяви министър Кралев.

Той подчерта, че всички печелили наградата до момента са изключително достойни хора, които са носители на най-високия морал и етични стандарти в журналистическата професия. „Пожелавам на победителя, на неговите подгласници Георги Банов и Владислава Лазарова, които също са дали много на журналистическата професия през тази година, както и на всички спортни журналисти да се стремят към ценностната система на Люпи и Мичмана. Нека тя бъде критерий и желан стандарт“, добави Кралев.

Спортният министър поздрави и носителя на наградата за цялостен принос Сашо Йовков. „Той е много близък мой приятел, една от емблемите на БНТ. Сашо е достоен журналист и човек, който заслужава тази награда“, каза още министър Кралев

Наградите са учредени преди 12 години от Българската асоциация на спортните журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай