Сряда,

Сашо Йовков с награда за цялостен принос в спортната журналистика

От: Пламен Вълков -
180
Сашо Йовков с награда за цялостен принос в спортната журналистика
A
A
A

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана“. Приз за работата си през 2020 г. от министър Кралев получи главният редактор на агенция „Спортал“ Владимир Стоянов. Той посвети наградата си на големия български спортен фотограф и негов колега Иван Йочев, който ни напусна преди няколко дни. Останалите номинирани в тази категория бяха Георги Банов („24 часа“) и Владислава Лазарова (bTV).

Наградата за цялостен принос в развитието на спортната журналистика получи дългогодишният спортен коментатор и журналист на Българската национална телевизия Сашо Йовков. Приза му връчи председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

„Преживяхме една много особена и тежка година. Журналистическата професия и вашия труд също бяха поставени пред огромното изпитание да отразявате живота на най-добрите, най-успелите български спортисти в пандемията. Искам да ви благодаря, че играхте основна роля през тази година за запазване духа на нацията. По време на най-тежките моменти на пандемията българските спортисти показаха, че са личности, които могат да водят нацията. Вие намерихте добрите примери и ги показахте. Благодарение на вашата работа успяхме да запазим вярата в това, че ще се справим с пандемията. Вие успяхте да предадете този дух, който българските спортисти имат“, заяви министър Кралев.

Той подчерта, че всички печелили наградата до момента са изключително достойни хора, които са носители на най-високия морал и етични стандарти в журналистическата професия. „Пожелавам на победителя, на неговите подгласници Георги Банов и Владислава Лазарова, които също са дали много на журналистическата професия през тази година, както и на всички спортни журналисти да се стремят към ценностната система на Люпи и Мичмана. Нека тя бъде критерий и желан стандарт“, добави Кралев.

Спортният министър поздрави и носителя на наградата за цялостен принос Сашо Йовков. „Той е много близък мой приятел, една от емблемите на БНТ. Сашо е достоен журналист и човек, който заслужава тази награда“, каза още министър Кралев

Наградите са учредени преди 12 години от Българската асоциация на спортните журналисти.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички