Сър Алекс: Пеп няма да повтори успехите в "Сити"

Сър Алекс: Пеп няма да повтори успехите в "Сити" | StandartNews.com

Сър Алекс Фъргюсън предрече, че Пеп Гуардиола няма да може да повтори успехите си от времето си в "Барселона", когато застане начело на "Манчестър Сити". Испанският спец, който в момента води "Байерн" Мюнхен, поема "гражданите" през лятото като ще заеме мястото на Мануел Пелегрини.

Не е тайна, че легендарният мениджър на "Манчестър Юнайтед" е канил Гуардиола на "Олд Трафорд", но така и не се стигна до там, че испанецът да поеме "червените дяволи".

Сега сър Алекс предрече, че на Гуардиола няма да му е лесно начело на градския съперник.

"Без съмнение Пеп притежава страхотна професионална етика. Той изисква максимално раздаване на всяка една тренировка. Всеки, който мисли, че ще му е леко в "Сити" под негово ръководство няма да дълго", каза сър Алекс.

"Сити" направиха голям удар с привличането на Пеп. Но няма да му е лесно. Английският футбол не е лесен. Всеки чужд треньор, дошъл във Висшата лига, може да го потвърди. Арсен Венгер го говореше няколко месеца, след като дойде. Дори и Жозе Моуриньо го правеше", добави шотландецът.

"Пеп без съмнение ще има успехи. Но се съмнявам, че ще успее да повтори това, което постигна с "Барселона". Каталунците бяха най-добрите. Изключително висок стандарт", каза още Фъргюсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай