Съблякли гола футболистка заподозряна, че е мъж

Съблякли гола футболистка заподозряна, че е мъж | StandartNews.com

Малабо. Футболистката от националния отбор на Екваториална Гвинея Женовева Анонма бе съблечена гола, за да се разбере дали наистина е жена, информира BBC Sport.

"Представители на Африканската футболна конфедерация ме заставиха да се съблека чисто гола пред моите съотборнички от националния, за да се уверят, че съм жена. Беше безкрайно унизително", разказва потърпевшата.

Самата тя признава, че през годините е свикнала с обидите, като е отхвърляла чуждите подозрения и обвинения, че е от мъжки пол. Но добавя, че не е била подготвена за предстоящата унизителна проверка, организирана от Конфедерацията на африканския футбол.

От конфедерацията се усъмнили в женския пол на Анонма заради силовия й, почти мъжки стил на игра. 27-годишната футболистка играе за родината си от 2002 г. Африканката има записани 32 мача с националния на Екваториална Гвинея и записани 18 гола, допълва БГНЕС.

Случката идва през 2008 година, когато Екваториална Гвинея печели Африканското първенство за жени. Тя отбелязва победния гол, за да може страната й да се превърне в първия победител освен Нигерия в този турнир. Вместо да запази този скъп спомен обаче тя ще помни, че е била принудена да свали дрехите си пред официални лица от конфедерацията и отбора си.

На клубно ниво Анонма защитава цветовете на немския Турбине от Потсдам. През сезона 2011/12 африканското острие вкара 22 гола, като стана най-добър стрелец в шампионата на Германия. През 2012 г. Анонма бе избрана за най-добра футболистка на Африка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай