Робен остава, "Шалке 04" намаза 5 милиона евро

Робен остава, "Шалке 04" намаза 5 милиона евро | StandartNews.com

"Байерн" се завърна в Германия като новия европейски клубен шампион. Баварците кацнаха в неделя привечер в дъждовния Мюнхен, където ги чакаха хиляди фенове.

Треньорът Юп Хайнкес и капитанът Филип Лам първи излязоха от самолета с купата на Шампионската лига. През това време пилотът на "Луфтанса Еърбъс 380" се показа от един от прозорците и развя знамето на баварците.

Пръв пред журналистите застана Франк Рибери, който разкри, че е свил купата от партито на клуба в Лондон. "Прибрах се в стаята си с купата и жена ми. Тя си легна и аз скочих в леглото с трофея. Беше около 6 часа сутринта. Почти всички други бяха заспали вече и затова реших аз да взема купата. С жена ми няма да забравим тази нощ", похвали се Рибери и отказа да отговори на въпрос дали са правили нещо по-специално до купата.

Спортният директор Матиас Замер пък опроверга слуховете, че героят Ариен Робен ще напусне клуба. "Той е голям футболист. Има договор за още 2 г. и мога да ви обещая, че той ще остане поне следващия сезон", каза Замер.

От триумфа на "Байерн" в ШЛ спечели и "Шалке". "Кралско сините" ще приберат 5 млн. евро бонус от трансфера на Мануел Нойер преди 2 г. Шефовете на "Шалке" обаче ще предложат на баварците да им дадат резервата Рафиня вместо парите.

В. "Билд" пък разкри мистерията с блондинката, която поздрави всеки един от играчите на "Байерн", когато те се качваха по стълбата към ложите на "Уембли", за да получат медалите си. Това е Катлин Кругер, която уговаря пътуванията на "Байерн" извън Германия. "Играчите са толкова мили. Приятелят ми ме бутна да ги поздравя", разказа красавицата, която като малка е играла футбол в женския тим на баварците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай