Риболовците също ще помагат в битката с Covid-19

Членовете на федерацията ще стават доброволци

Риболовците също ще помагат в битката с Covid-19 | StandartNews.com

Българската федерация по риболовни спортове се включи в борбата с  Covid-19. От централата се обърнаха към своите членове с  призив да станат доброволци, за да осигурят  логистична помощ, за снабдяване на нуждаещи си  хора с хранителни продукти, лекарства.

„Нашата инициатива се зароди в началото на миналата седмица. Целта ни е да осигурим логистична подкрепа за хората, които се нуждаят от помощ в недостъпни, трудно достигащи места, където възрастни и болни хора няма как да получат храна или да се снабдят с лекарства. Повечето от нас разполагат с автомобили или високопроходими машини и лесно можем да достигнем до тези труднодостъпни места. В нашата федерация членуват 43 клуба от цялата страна. Няма областен град, в който да нямаме представители. Ние сме отговорни хора. Спазваме законите на държавата. Очакванията на обществото към нас, в ситуацията с СOVID-19, е да помагаме. Много пъти сме се отзовавали. Събирали сме средства за болни деца. Правили сме благотворителни състезания, а събраните средства отново сме дарявали“, това каза специално за БНР председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

В чисто спортен план пандемията от  Covid-19 е оказала влияние и върху риболовните спортове у нас.

„Всичко е спряло. Държавното ни първенство е прекратено. Имаме осем дисциплини. За момента успяхме да приключил сезона само в една от тях – леден риболов. Шампионатът се проведе през януари и излъчихме шампион. Другите 7 дисциплини са на изчакване. Когато забраната за провеждане на спортни състезания отпадне, ние сме готови да проведем състезанията, но в съкратен формат“, допълни Михайлов и поясни:

„Тази година България е домакин на световното първенство по спортен риболов. Домакин е град Пловдив. То трябваше да се проведе в края на май, но го отложихме за 24,25 октомври. Надяваме се до тогава пандемията да отмине и всичко да е наред. До тук имаме записани участници от над 40 държави. Очакванията ми, като председател на федерацията, са нашият национален отбор да бъде първи. Не винаги ни се получава, по скоро на национално ниво до сега не ни се е получавало. Миналата година записахме много добро представяне на клубно ниво. Клубът ни от Стара Загора завърши на трето място в света. Това е фурор за България“, завърши Георги Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай