Резил, ревнa България след 0:4 на "Ердоган"

Резил, ревнa България след 0:4 на "Ердоган" | StandartNews.com

Пълен резил. Това написаха множество футболни фенове след снощната контрола между България и Турция. Те изпълниха социалните мрежи с коментари за загубата на националния отбор с 0:4 на стадион "Реджеп Ердоган". 

Първото полувреме на двубоя, който се игра пред близо 7 000 зрители, завърши при резултат 0:0. Хакан Чалханоолу вкара първия гол за Турция три минути след началото на второто полувреме. След което удвои преднината на своя тим в 54-ата минута. Бурак Йълмаз вкара за 3:0 две минути след него. Пак той направи следващото попадение и оформи крайното 4:0 (80).

Божидар Митрев замени контузения Николай Михайлов на вратата.

И двата отбора имаха право на шест смени по време на мача. В игра се появиха Петър Занев, Александър Тонев, Ивайло Чочев, Георги Терзиев, Александър Малинов.

Петев: Допуснахме елементарни грешки

"Мач с две коренно различни полувремена. Допуснахме много елементарни грешки и при трите гола в рамките на 10 минути. След това бяхме изключително безпомощни, но от всяка една загуба трябва да вадим и нещо добро", каза националният селекционер Ивайло Петев след загубата.

"Жалкото е, че през първото полувреме се представихме добре и по нищо не личеше, че можем да инкасираме подобен резултат. Но сега трябва да анализираме много внимателно мача и къде сме сбъркали, за да може занапред да не допускаме такива грешки", коментира още той, цитиран от БНТ.

Приятелският мач между България и Турция бе част от подготовката на двата тима за предстоящия кръг от квалификации за Евро 2016. След него ще гостуваме на Малта в мач от квалификационна Група Н, в същия ден Турция е гост на Казахстан в среща от Група А.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай