Решено! Ето го новият треньор на Бразилия

Всичко вечме е официално договорено

Решено! Ето го новият треньор на Бразилия | StandartNews.com

Вече е ясно кой ще новият треньор на национален отбор номер едно в историята на футбола - Бразилия.

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти кара последния си сезон в клуба. От юни следващата година той ще застане начело на петкратния световен шампион Бразилия. Новината потвърди официално президентът на бразилската федерация Едналдо Родригес. 

“Анчелоти ще е начело на отбора за Копа Америка 2024. Неговият договор ще е до Световното първенство през 2026 година”, обяви Родригес.

До встъпването на Анчелоти в длъжност, временен селекционер на “селесао” ще е Фернандо Динис, който ще продължи да води и клубния си тим Флуминензе.

„Динис е човекът и той ще води Флуминензе и националния отбор през това време. За нас, като треньор на бразилския отбор, той не е временен наставник. Фернандо има 12-месечен договор. След това ще дойде Анчелоти, който ще пристигне за Копа Америка", подчерта Едналдо Родригес.

64-годишият Анчелоти се завърна в Реал Мадрид през 2021 година, заемайки мястото на Зинедин Зидан. Италианецът успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, титлата в Ла Лига, Купата на краля и Суперкупата на Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай