Рекордьорът на Ком-Емине с приз от София 2018

Рекордьорът на Ком-Емине с приз от София 2018 | StandartNews.com

Много поздравления, овации и призове получи днес специалният гост в ИНфоЦентър София 2018 Божидар Антонов, който преодоля наскоро за рекордното време от 5 дни 10 часа и 10 минути скоростния преход от Ком до Емине. Големият спортист бе сред официалните лица на пресконференцията във връзка с предстоящата кулминация на честванията на 120 години от началото на организираното туристическо движение в България и 165 години от рождението на Иван Вазов.

На пресконференцията присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БТС Алексей Стоев, секретарят на Оргкомитета София2018 Анатоли Илиев и изп. секретар на БТС Венцислав Удев (на снимката).

Рекордьорът в планинското бягане Антонов разказа своите преживяванеия по време на успешния опит да преодолее с рекорд един от най-трудните маршрути в планинското бягане. Той получи от министър Кралев специален приз за постижението си, БТС също награди спортиста с плакет. От името на Столична община секретарят на Оргкомитета на „София2018 – Европейска столица на спорта" Анатоли Илиев връчи на Божидар специално изработен медал, а на БТС – възпоменателен трофей за юбилея. След това председателят на БТС Алексей Стоев даде разяснения за предстоящите прояви и обяви в детайли програмата за честванията през уикенда. Сред тях са поднасяне на цветя на морената пред Народния театър, откъдето през 1895 година са тръгнали 300 души за Черни връх - петък 17.30 ч., туристическа вечер на х. Алеко - събота, връчване на юбилейни знамена, поход за изкачване на Черни връх в два лъча, колопоход, поднасяне цветя пред барелефа на Алеко Константинов, концерт на туристически хорове, томбола и др – неделя от 8.30 до 16.00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай