Разкриха още от наследството на Марадона

Звездата оставил къща от Фидел и 4 банкови сметки

Разкриха още от наследството на Марадона | StandartNews.com

Известният аржентински адвокат Себастиан Баглието бе назначен за администратор на наследството на Диего Армандо Марадона. Той е известно име в бизнесредите на Буенос Айрес, като е част от известната кантора “Пеняфор”. За малко повече от месец работа ето какво е успял да открие Баглието от наследството:

1. По документи Венецуела дължи на Диего Марадона сумата от 50 милиона долара заедно с лихвите. Това са от заеми, давани от аржентинеца на държавни фирми, които движат сделките петрол срещу храни. Сред тях е и хонорарът му за коментарите по “Телесур” за световното първенство в Русия. Тя е около 4 милиона долара. Всяка година Марадона е опрощавал доста сериозни суми по договорите с правителството на Венецуела.

2. Малка търговска фирма в Неапол, която движи сделките по схемата петрол срещу храна, която бе постигната за Венецуела с помощта на ООН. Тя е съсобственост със Стефано Чечи, негов приятел от времето, когато рита за “Наполи”.

3. Фабрика за брашно и спагети, които работят в близост до Каракас. Отделно има и компании, които се занимават с доставките на суровини.

4. Открити са четири банкови сметки в чужбина на името на Диего Марадона. Сумите в тях обаче не се споменават. Има само една в Аржентина, която е на Диего и неговия адвокат Матиас Морла. Морла се оказа и собственик на всички търговски марки, свързани с името на Диего, като по някакъв начин ги е регистрирал преди 2 години през фирмата “Сатвица”, която е на неговия баджанак, но самият той управляващ директор. Очаква се това да бъде оспорено от наследниците.

5. Марадона е плащал застраховката на седем автомобила. 4 от тях са в Аржентина и вече се намират под съдебен запор и са прибрани от властите. В Дубай се намират Rolls Royce Ghost за 300 000 евро и BMW i8 за 145 000 евро.

6. Диего се оказва и собственик на 5% от акциите на бившия шампион на Беларус “Динамо” (Брест), където бе почетен президент. Там той получи и уникален пръстен на стойност от 300 000 евро. На негово име е и уникалната бойна машина Overcomer Hunta, която е на стойност от над 200 000 евро и може да е амфибия. Отделно в Минск е и уникалният мотор “Харли Дейвидсън”, който бе поръчан специално за него. Вместо гуми той има златни топки, а навсякъде е брандиран с името на звездата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай