Пускат в експлоатация нов спортен комплекс

Пускат в експлоатация нов спортен комплекс | StandartNews.com

До началото на учебната година новият спортен комплекс в Симитли ще има всички необходими документи, за да бъде пуснат в експлоатация. Трибуните от двете страни на терена са готови, довършва се само секторът за гости. Многофункционалната спортна зала също е в почти завършен вид, както и плувният басейн. Стадионът обаче няма да може да се ползва поне до лятото на 2016 година. Кметът Апостол Апостолов уточни, че проектът върви по план и до края на месеца ще бъде открит. Градоначалникът и неговият екип имаха намерение да зарадват жителите на града с новата придобивка за първия учебен ден, но откриването може би ще бъде отложено със седмица.

Причината е, че лично премиерът Бойко Борисов се е ангажирал да пререже лентата на спортния комплекс, затова събитието е съобразено с неговата програма. В залата остава да бъде завършена подовата настилка и да се монтират баскетболни кошове и мрежа за волейбол. Зоните за движение и паркиране на автомобили са асфалтирани и разчертани. Довършват се пешеходните настилки и кафе-барът. Работите по стадиона обаче ще продължат, като той ще има модерно тревно покритие, осветление, а над трибуните ще бъдат изградени козирки.

Дейностите се реализират по проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли". Финансира се от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. Инвестицията е в размер на 5 549 801.99 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай