Пускат зрители на старта в Имола

13 000 ще гледат двата дни във Формула 1

Пускат зрители на старта в Имола | StandartNews.com

13 000 души ще могат да гледат случващото се на писта през двата дни на състезателния уикенд във Формула 1 на пистата Имола. Трасето се върна в календара заради пандемията от коронавирус. Гран при на Емилия Романя е насрочена за 1 ноември. Уикендът ще е само два дни, за да не бъдат претоварени отборите, които трябва да превозят оборудването си от Португалия до Италия. Надпреварата на Портимао е на 25 октомври.

Формула 1 състезание на Имола ще се проведе за първи път от 2006 г. насам. Билети за надпреварата се продават от няколко дни. Част от тях са запазени за местни жители. За падок клуба са предвидени 500 места. Организаторите обясниха, че са създали нова организация за паркиране и достъп до трибуните. Планът е между зрителите да има поне 3 празни места по трибуните. Първото състезание с публика този сезон бе Гран при на Тоскана. На Муджело имаше под 3000 души на пистата, които обаче се скупчваха на няколко определени места. В Русия имаше значително повече публика.

На Имола планират да използват всичките си трибуни, да разпределят хората на групи до 1000 души и всяка да има отделен паркинг за максимално социално дистанциране.

На Нюрбургринг, където в края на седмицата ще се проведе Гран при на Айфел, имат разрешение за 20 000 фенове. Местните власти се съгласиха да има публика на трасето при условие, че се спазват определени мерки. Там възнамеряват да предприемат действия, подобни на тези на организаторите от Имола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай