"Пума" и "Адидас" се борят за екипите на Юнайтед

"Пума" и "Адидас" се борят за екипите на Юнайтед | StandartNews.com

Манчестър. Управителният съвет на Манчестър Юнайтед води преговори с няколко компании за спортна екипировка, след като стана ясно, че договорът с "Найк" няма да бъде подновен.

Договорът на "дяволите" с американския концерн, който е на стойност 303 милиона паунда, изтича в края на сезона 2014/2015 след цели 13 сезона на сътрудничество.

"Найк" са имали възможност да водят ексклузивни преговори за подновяване му през 2013 година, но не се възползвали от тази опция, което значи, че при промяна на мнението през 2014-та може да кандидатства само на общо основание с останалите претенденти.

От "Адидас", "Уориър" и "Пума" показват най-сериозен нтерес, а са и с най-големи шансове да обличат звездите на Манчестър Юнайтед, съобщават днес английските вестници.

"В момента сме в преговори с много потенциални партньори и преговорите се базират основно на нашата визия за глобално презентиране на марката, на продуктовото лицензиране и на защитата на правата ни. Евентуалното ново партньорство ще бъде от сезон 2015/2016", гласи официално изявление на клуба.

Марката Манчестър Юнайтед е една от най-популярните и интересни за търговците в целия свят и най-печелившата в целия английски футбол, като е генерирала 363,2 милиона паунда за сезон 2012/2013.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай