Публиката заслужава Европа, отсече Рея

Публиката заслужава Европа, отсече Рея | StandartNews.com

Страхотен празник, впечатлен съм, обяви треньорът на "Лацио" Еди Рея.

Римските "орли" джентълменски позволиха на "сините" да стигнат до победата, след като набързо преди това поведоха с 2:0. "Пожелавам само успехи на "Левски". Публиката е невероятна. Ще помня винаги това, което видях тази вечер по трибуните. Хубаво е, когато се играе пред пълен стадион. С такава публика "Левски" трябва да е в европейските турнири. Там е мястото му. Пожелавам и титла", каза още спецът.

Феновете на "Лацио" пък вкараха знамената си в сектор "Б" и помогнаха за разпяването му. Мнозина от тях, за разлика от отбора, останаха и вчера в София. Те дори се включиха в шествието от "Могилката". Шефовете на "Лацио" подариха и специална фланелка на фонд "100 години". На гърба й бе изписано 100 години "Левски".

Бащи с деца превземат сектор "Б"

Нова инициатива поема агитката на "Левски". Тя се роди пред паметника на Апостола, където свърши шествието, което започна от Могилката. С него бе ознаменуван рожденият ден на клуба. Инициативата ще се нарича "Заведи дете в сектор "Б"". И ще стартира преди всяка от по-спокойните срещи в елита. "Трябва да върнем децата на стадиона и вярваме, че ще успеем. Нека хората да видят, че не сме престъпници с качулки, черепи и кости", обявиха от агитката. Иначе празникът не мина и без инциденти. Едно от кафетата, където се събират "сини" фенове, е било щурмувано от жандармеристи след мача с "Лацио". Мнозина привърженици на тима, които са били вътре, са изяли здрав бой. Според служителите на реда вината е на запалянковците, след като един от тях хвърлил бомбичка по патрулка.

Двама запалянковци пък отнесоха по един шамар от стюардите за опит да нахлуят на терена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай