ПСЖ с подвиг отстрани "Челси" на 1/8 финал

ПСЖ с подвиг отстрани "Челси" на 1/8 финал  | StandartNews.com

Пари Сен Жермен направи подвиг и отстрани "Челси" от 1/8 финалите на Шампионска лига с 2:2 в реванш на "Стамфорд бридж". Така френският отбор се класира на четвъртфинал в Шампионската лига.

Първата среща завърши 1:1, и с повече голове на чужд терен, парижани продължават напред.

Шампионите на Франция стигнаха до равенство 2:2 в реванша на "Стамфорд Бридж" след продължения, макар да играха от 31-ата минута с човек по-малко заради червен картон на Златан Ибрахимович. Домакините откриха резултата в 81-ата минута с гол на Гари Кейхил, но в 86-ата минута Давид Луис изравни и прати мача в продължения.

"Челси" стигна до нов гол в 96-ата минута от дузпа дело на Еден Азар, но в 114-ата минута Тиаго Силва отбеляза за крайното 2:2, с което класира отбора си напред в турнира. Така французите съсякоха мечтата на Моуриньо да стане първият треньор печелил Шампионската лига с три различни отбора.

"Байерн" премаза "Шахтьор"

В друг мач от ШЛ "Байерн" (Мюнхен) победи "Шахтьор" (Донецк) със 7:0 и се класира за четвъртфиналите. Първият мач в Украйна завърши с нулево равенство и с общ резултат 7:0 воденият от Хосеп Гуардиола тим се класира за четвърти пореден път за четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир.

В третата минута украинският тим остана с човек по-малко на терена, след като Александър Кучер получи директен червен картон, с което постави рекорд за най-бърз червен картон в историята на турнира. От нарушението последва дузпа, която бе точно изпълнена от Томас Мюлер. В 34-ата минута Жером Боатенг удвои преднината на германския шампион. Четири минути след началото на втората част Франк Рибери направи резултата класически.

Томас Мюлер вкара втория си гол в 52-ата минута. Холгер Бадщубер отбеляза за 5:0 в 63-ата минута. Четвърт час преди края на редовното време Роберт Левандовски също се разписа във вратата на украинците. Крайното 7:0 бе оформено от Марио Гьотце в 87-ата минута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай