Президентът на АБАФ откри антидопинговия семинар в Правец

Президентът на АБАФ откри антидопинговия семинар в Правец | StandartNews.com

Правец. Президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов откри днес международния семинар насочен към борбата с допинга.

Домакин на събитието в хотел РИУ "Правец Хотел Ризорт" е БФЛА. Двудневният семинар е организиран от Асоциацията на балканските атлетически федерации съвместно с Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Водещите лектори на семинара са д-р Джузепе Фискето (Ит), член на медицинската и антидопинговата комисия на ИААФ и Тома Капдевиел (Фр). Участие във форума взимат представители на всички 15 страни членки на АБАФ. Лекции освен представителите на ИААФ ще изнесат и членове на националните антидопингови агенции на Румъния и Турция. Гостите дадоха отлична оценка на организацията на семинара.

Целта на семинара е участниците да бъдат запознати в детайли със законовите рамки, правилата срещу употребата на допинг и процедурите по осъществаване на допингов контрол, както и с рисковете от употребата на стимуланти и начините за превенция. Успешно завършилите семинара ще станат своеобразни посланици на чистия спорт и честната игра в своите страни, където ще проведат подобни обучения след завръщането си. По традиция атлетиката винаги е била начело на всички спортове в борбата срещу използването на забранени вещества. Семинарът трябва да затвърди това статукво, като същевременно ще спомогне за това балканските атлети да останат чисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай