Пред очите на Весела Лечева, ансамбълът ни удари ново злато!

Момичетата на Весела Димитрова триумфираха в състезанието на три ленти и две топки

Пред очите на Весела Лечева, ансамбълът ни удари ново злато! | StandartNews.com

Ансамбълът по художествена гимнастика на България спечели втора световна титла на първенството в "Арена Армеец", съобщава Дир.бг.

Момичетата на Весела Димитрова триумфираха в състезанието на три ленти и две топки, след като постигнаха оценка от 33,300 точки, от които 16.500 за трудност, 8.600 за артистичност и 8.200 за изпълнение.

Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова доказаха, че са достойни наследнички на "златните момичета" и взеха втората си победа в "Арена Армеец", след като преди това бяха първи и в многобоя.

На второ място на ленти и топки е Италия с 31.450 точки, а бронзовите отличия спечели Азербайджан с 30.750 точки.

В състезанието на пет обръча българският ансамбъл разочарова и завърши едва на осма позиция. Момичетата ни допуснаха грешки при изпълнението си и получиха оценка от 31.400 точки, от които 15.500 за трудност, 8.350 за артистичност и 7.550 за изпълнение.

Световната титла на пет обръча спечели ансамбълът на Италия с 34.950 точки, след като игра без грешка. На втора позиция е Израел с 34.050 точки, а на трето Испания с 33.800 точки.

Днес "Арена Армеец" е пълна до краен предел, за да подкрепя гимнастичките. Сред официалните гости са президентът на ФИГ Моринари Ватанабе и министърът на спорта Весела Лечева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай