Поставиха Ибрахимович под карантина

Футболистите от Сериа А подновяват тренировки от 18 май

Поставиха Ибрахимович под карантина | StandartNews.com

Шведският голаджия на Милан Златан Ибрахимович се завърна в Милано. 38-годишният швед ще бъде поставен под карантина за две седмици, каквито са правилата на Апенините заради пандемията. Едва след изкарването на двете седмици самоизолация Ибрахимович ще може да се появи на базата Миланело за медицински прегледи и индивидуални тренировки. До сега Ибрахимович поддържаше форма в роднината си Швеция с отбора на Хамарби, където е съсобственик с 23,5 процента от акциите. 

Междувременно стана ясно, че клубове от Серия А ще подновят отборни тренировки от 18 май. Това заявиха от правителството на фона на плановете за подновяване на сезона.

На клубовете беше разрешено да възобновят тренировки миналия понеделник, но само индивидуално и спазвайки правилата за социално дистанциране.

Правителството заяви, че техническият научен комитет е провел внимателно проучване на протокола, който италианската футболна федерация планира да приложи, за да гарантира, че тренировките могат да се провеждат безопасно.

"Показанията на комитета, които трябва да се считат за строги и задължителни, ще бъдат изпратени на футболната федерация за необходимите корекции в протокола, така че да се позволи безопасното подновяване на тренировките на отборите от 18 май", се казва в съобщението.

Серия А е спряна от 9 март заради пандемията от коронавирус и правителството все още не е решило дали ще позволи завършването на сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай