Посрещнаха "Ботев" като героите от САЩ

Дълго ще съжаляваме, призна със сълзи на очите Мъри Стоилов

Посрещнаха "Ботев" като героите от САЩ | StandartNews.com

Футболистите на "Ботев" (Пд) бяха посрещнати от стотици фенове на летище "Крумово" в Пловдив и върнаха у Цанко Цветанов спомените от 1994 г. Нашите отпаднаха от Лига Европа след невероятен малшанс с "Щутгарт", чийто връх дойде в 93-ата мин.

Тогава резервата Педро изпусна сам срещу вратаря. Въпреки равенството 0:0 в Германия привържениците обявиха своите за супергерои и обещаха достойно посрещане. И изпълниха обещанието. Над 200 "бултраси" се изсипаха на летището в Крумово и не спряха да пеят любимите си песни. Станимир Стоилов и играчите поздравиха феновете, раздадоха по някой и друг автограф и след това веднага се качиха на клубния си автобус. Оттам феновете на "канарите" ги последваха до ст. "Христо Ботев", където чакаха още десетки ултраси.

Треньорът Мъри Стоилов естествено бе крайно разочарован след хикса 0:0 в Германия. "Отпадаме без загуба, но и без да сме надиграни в нито един от шестте ни мача в евротурнирите", отбеляза Стоилов със сълзи на очите. "Дълго ще помним този двубой и ще съжаляваме за случилото се, защото бяхме близо до нещо голямо. Гордея се с "Ботев", точно в такива двубои се калява един отбор. Пожелавам на "Щутгарт" да спечели Лига Европа". Те с нищо не показаха, че заслужават да продължат повече от нас. Но знаете, че това е футболът"", допълни специалистът.

Германия: Храбри българи

Германските медии засипаха с похвали играта на "Ботев" срещу "Щутгарт". Авторитетното издание "Кикер" написа: "Храбър "Ботев" едва не отряза главата на "Щутгарт" насред Германия". "Билд" пък отбеляза, че тимът на "Пловдив" е много добре организиран и единствено късметът му е попречил да продължи. До другия полюс пък са коментарите на двете издания по повод представянето на "Щутгарт". "Бяхме прекалено хаотични в защита срещу добре организираните и смели българи. Късметът ни спаси", отбелязва "Кикер". В коментара за двубоя на "Билд" се посочва, че в третия си официален мач за сезона "Щутгарт" е разочаровал с постна игра.

Страхотни гости, призна Лабадия

Спортният директор на "Щутгарт" Фреди Бобич призна, че огромна тежест е паднала от него след отстраняването на "Ботев". "Извадихме истински късмет. Треперихме до край. Чувствам се толкова облекчен. Беше много напрегнато", каза Бобич. Треньорът Бруно Лабадия пък заяви, че вратарят Улрих е причината "Щутгарт" да продължи напред. "Добре, че беше той. Иначе сега щяхме да си скубем косите. "Ботев" е страхотен тактически отбор", сподели Лабадия.

"Канарите" спечелиха най-много

от българските тимове, участвали тази година в Лига Европа. "Ботев" ще получи 390 хиляди евро от УЕФА за участието си в трите кръга. На "Левски" се полагат едва 120 000 евро, а на "Берое" - 130 000.
На спортния директор Сашо Александров не му беше до пари. "Тежко е, защото с тази добра игра отпадаме. Създадохме прекалено много положения, но за жалост не успяхме да отбележим важен гол", сподели Кривия, "Хубавото е, че нашият отбор показа израстване, правилен и европейски футбол. За жалост много ми е болно за момчетата в съблекалнята. Отпаднахме с гордо вдигната глава, но това не ме радва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай