Порой спря квалификациите в Мелбърн

Утре теглят жребия за основната схема

Порой спря квалификациите в Мелбърн | StandartNews.com

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис отмениха оставащите да се изиграят днес двубои от квалификациите в Мелбърн.

Това засегна втората ни ракета Изабелла Шиникова, която трябваше да играе срещу полякинята Мая Хвалинска в среща от първия кръг на пресявките. Мачът на българката първоналачно беше пренасочен за по-късен час, а след това и отменен.

Причината за отлагането е поройният дъжд, който се изля над града. Първоначално мачовете бяха отложени с 3 часа заради оцененото като „много лошо“ състояние на въздуха в Мелбърн след горските пожари обхванали страната континент.

Така срещата на Шиникова беше пренасрочена за 2:00 часа след полунощ. Утре трябва да изиграе мача си от втория кръг на пресявките и Виктория Томова. Тя играе срещу Моника Никулеску от Румъния, който е насрочен за 8:00 часа.

В четвъртък ще бъде изтеглен жребият за основната схема на Откритото първенство на Австралия. Григор Димитров ще бъде сред поставените при мъжете. Туринрът започва на 20 януари, понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай